Oyun ve Quadro kartlı sistem toplama

@Recep Baltaş sanırım fırsat bulamadınız bu konuyla ilgilenmek için. :) 1 ay öncesinden sistem kurmak istemek ceza sebebi olduğunu biliyorum da, konuyu açalı 1 ay oldu ceza almam herhalde. Alırsam darılırım. :) Yok mu bu konuda bana yardım edebilecek kimse? İki ekran kartını daha yüksek performans elde etmeye çalışmadan kullanmanın bir yolu yok mu?

Konuyu takip ediyorum @Recep Baltaş ilgilenirsen çok iyi olur bizim için. Gerçi bu söylemiş olduğun şey mümkün olsa bile çok pahalı bir kart quadro. Ama gtx 980 ile bilmiyorum farkları nedir hangisi iki konuda da yıpranmadan çalışır ya da ikisi nasıl bir anakart üzerinde configure edilir orası meçhul biraz.

Almayı düşündüğüm Quadro 600 modeli, işimi görecek kapasitede ve fiyatı son baktığımda 900tl idi. 3D modelleme ve render için gözden çıkarabileceğim bir fiyat bu. İşte o meçhuliyet kısmı beni biraz sıkıntıya düşürüyor. Mümkün olmasını istiyorum, olumlu bir görüş bekliyorum dört gözle. Yapılabiliyorsa para çok sorun değil bir şekilde hallolur er ya da geç. Nasıl olacağına dair bilgi gerek bana.

Vakitsizlikten ancak bakabildim. Özür dilerim. Bütçenizi bilmiyorum ama artık neredeyse bütün Quadro kartlar oyunda çalıştırabiliyor. Mesela biz Far Cry 4'ü Quadro K5200 ile oynadık:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu bağlamda iyi bir Quadro kart alırsanız çoğu oyunu oynayabilirsiniz.

Bu duyarlılığı göstermen güzel abi :) Teşekkürler ilgin için ama quadro kartı ile yeni nesil göz alan maxwell mimarili ekran kartları arasında çok kararsız kalıyorum ben. Çoğu insan artık yeni nesillerde de cuda teknolojisinin gelişmiş olduğunu söylüyor. Bu bağlamda da quadronun gerekliliği biraz kafa karıştırır oldu bende.

İlginiz için teşekkür ederim Recep Bey, estağfirullah özür dilemenize gerek yoktu :) Çift ekran kartı kullanmayı istemekteki nedenim ekran kartlarını yapılış amaçları dışında kullanmanın karta zamanla zarar vereceğini düşündüğüm içindi. Birinden duymuştum, modelleme amaçlı bir kartı oyunda kullanınca yıprandığını söylemişti. Bu yüzden bir quadro kartını oyun açmak için kullanmak istemiyordum. Önerdiğiniz K5200'ün fiyatına baktım da, sadece ekran kartı neredeyse benim bütçem kadar :) O kadar parayı sadece ekran kartına veremeyeceğim için almış olacağım daha düşük bir quadro kartı da istediğim performansı vermeyecektir.

Umarım kısa süre içerisinde aradığım soruya cevap bulabilirim, bunun için de benim gibi çılgın birinin oturup vakit ayırması denemesi gerek çift bağımsız ekran kartı mümkün mü diye.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı