Oyun ve yazılım için Linux dağıtımı önerisi

Abdullah63

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Windows'tan Linux'a geçmek istiyorum ama hangisine geçeceğimi bilmiyorum. Bir sürü dağıtım var ve her dağıtımın da kendi içinde farklı sürümleri var gibi duruyor. Oyun ve yazılım için kullanacağım. Yazılım olarak Node.JS, Python, Flutter, Unity, Unreal vs. kullanacağım. Hatta yerel yapay zeka kurmayı da düşünüyorum. Bunun yanında oyun da oynuyorum. Bana Node.js ve yapay zeka öğreten abi Ubuntu önerdi. Onun haricinde Linux Mint ve Fedora'yı dinledim can Deger'den. Hangi dağıtımı tercih etmeliyim? Sistem özelliklerim şu an i7 13700HX, 4070, 32 GB RAM, 1TB SSD'li laptop. Ama birkaç aya laptopu satıp AMD işlemcili bir masaüstü alırım gibime geliyor. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Windows'tan Linux'a geçmek istiyorum ama hangisine geçeceğimi bilmiyorum. Bir sürü dağıtım var ve her dağıtımın da kendi içinde farklı sürümleri var gibi duruyor. Oyun ve yazılım için kullanacağım. Yazılım olarak Node.JS, Python, Flutter, Unity, Unreal vs. kullanacağım. Hatta yerel yapay zeka kurmayı da düşünüyorum. Bunun yanında oyun da oynuyorum. Bana Node.js ve yapay zeka öğreten abi Ubuntu önerdi. Onun haricinde Linux Mint ve Fedora'yı dinledim can Deger'den. Hangi dağıtımı tercih etmeliyim? Sistem özelliklerim şu an i7 13700HX, 4070, 32 GB RAM, 1TB SSD'li laptop. Ama birkaç aya laptopu satıp AMD işlemcili bir masaüstü alırım gibime geliyor. Şimdiden teşekkürler.

Hocam Linux içerikleri üreten Yusuf ipek adlı YouTube kanalına kesinlikle bakın sonrasında Linux için dağıtım seçin.

Kanalın oynatma listesi kısmında Linux ile alakalı olan bölümde var videolar.

Gelelim dağıtım önerisine bu konuda çok kafa yormayın temelde hepsi aynıdır başlangıç için.
1-) Zorin OS.
2-) Linux Mint.
Bence Zorin OS başlangıç için en iyisidir.

Dualboot kısmında kendim Adobe uygulamaları kullanıyorum mecburi.
Dualboot pek işime yaramadı ne yazık ki.

Mecburen Windows'tan devam ediyorum ben.

Kesinlikle Linux Mint tercih etmelisin.
Hem Yeni baslayanlar icin uygun hem guncel paketleri kullaniyor.

Dual boot yapmanızı öneririm.

Dualboot tercih etmezsem ileride ne gibi bir sorun yaşayabilirim? Yani neden Windows'un da bir kenarda durması gerekiyor?

Kesinlikle Linux Mint tercih etmelisin.
Hem yeni baslayanlar icin uygun hem guncel paketleri kullaniyor.

Hocam neden bu kadar çok görüş ayrılığı var? Yani ben Linux Mint, Ubuntu, Fedora derken hiç bilmediğim bir yerden Zorin OS, endevouraos geldi falan mesela. Gerçekten çok alternatif var.

Dualboot tercih etmezsem ileride ne gibi bir sorun yaşayabilirim? Yani neden Windows'un da bir kenarda durması gerekiyor?

Hocam neden bu kadar çok görüş ayrılığı var? Yani ben Linux Mint, Ubuntu, Fedora derken hiç bilmediğim bir yerden Zorin OS, endevouraos geldi falan mesela. Gerçekten çok alternatif var.
Hepsi farklı farklı insanlara hitap ediyor ve çok fazla seçenek var çünkü. Bir tane beğen kur olmazsa başkasını denersin ben de öyle yapacağım

EndeavourOS kesinlikle yeni başlayan birine önerilmez.
ZorinOS Linux Mint gibi baslangic dostudur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı