Oyun Yapımcılarına Oyun Fikirleri

Elgün

Hectopat
Katılım
31 Mayıs 2014
Mesajlar
194
Yer
Azerbaijan
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba Technopat ailesi! Eminim çoğu oyun yapımcılarının en zorlandığı şey oyunun türünün seçilmesi ve oyunun nasıl olacağının planlanmasıdır. Tabi büyük oyun projelerinde bu iş için yüzlerce çalışan tutulur ve bu çalışanların teklif ettiği oyun fikirleri incelenerek en iyisi seçilir ve bu seçilmiş en iyi oyun yapılmaya başlanılır. Ama Indie oyun yapımcılarının böyle bir avantajı olmadığından ne yapacağını bilmezler. Bende coşkuyla oyun yapmaya başlayıp da söylediğim sorunla üzleşmemeleri için yardımcı olmaya çalışacağım. Aşağıda benim bulduğum fikirler var.

2D Hırsız - Daha çok mobil cihazlar için düşündüğüm bu oyunda baş karakterimiz bir dörtgen ve çalmaya çalıştığı bir hedefi var. Hedefe ulaştıktan sonra ise ortamdan hemen kaçmalı. Ama her taraf muhafızlarla dolu olduğu için işi biraz zor.

Efsane Oyun Age of Empires - Belkide herkesin severek oynadığı, oynamayanların da büyük bir şey kaçırdı oyun Age of Empires. Age of Empires serisi yıllar önce son serisi olan Age of Empires 3 ile tamamlandı. Tabi arada sırada AOE3 için bazı yamalar geldi ama artık oda yok. Eğer birileri efsane oyunu yeniden hayata kavuşturursa ilk haftada binlerce belki milyonlarca alıcısı olacağına adım gibi eminim.

Şimdi aklımda daha fazlası yok ama aklıma geldiğinde ekleyeceğim. Fikri olanların da bildirmesini istiyorum.
 
Bence Dying Light'a biraz daha bir şeyler eklenseydi şu an daha çok oynardım, sıkılmazdım ve eminim ki herkes için öyle olurdu.
örneğin oyun içinde dışarıya sürekli olarak tek çıkıyoruz. Yanımızda adamlarımız olsun. Onlara görev verelim, onlarda seviye atlasın. Oyundaki tüm binalara girebilelim ve istediğimiz yere minecraft gibi kendi evimizi yapabilelim. Adamlarımıza silah kıyafet verebilelim . Çete kurup, diğer insanları esir alıp parayla satalım ve bizde esir düşebilelim. Geceleri adamlarımızla insanların olduğu yeri soyabilelim suikast yapabilelim. Etrafa çit çekip istediğimiz yerleri temizlesek harran şehrini temize çıkartsak, ordu kurup her yeri ele geçirsek aynen Rais'in adamları gibi. Neden hep Tek Survivor oluyoruz? Tabi bunu birde Çok oyunculu oynasak kötü mü olur? Oyunu satın alan herkesin kendi online sunucusu olmalı, oyunu aldığında verilmeli. Ve bu sunucuya girerken kendi koyduğumuz şifre ve ID ile gireceğiz. Çevre arkadaşları kendi sunucuna alıp onu kendi askerin yapabileceksin yada komutan her neyse. Sen PC'ni kapatsan da arkadaşın istediği zaman o sunucuya girip oyunu oynayabilecek. Yani kapanmayacak. Bence süper olurdu.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı