Oyun yapımı için nasıl başlanmalıdır?

150101

Kilopat
Makaleler
5
Ben 13 yaşında LGS'ye girecek saygılı, yaşıtlarına göre daha olgun bir kişiyim. Ve kendimi bir işte geliştirmek istiyorum. Bilgisayarım var. (Yani sağlam bir bilgisayarım var.) Maddi kaynak saolsun babamdan akıyor, manevi destek yok tabi git ders çalış falan derler ama neyse. Mesela ben yaklaşık 2-3 yıldan beri oyun geliştirmeye çalıştım. Unreal Engine, Unity VB. oyun ve grafik motorlarında hep bir şey yapmaya çalıştım. Ama sonuç yok tabi. Ayrıca 2D ya da 3D grafik tasarımcılığı yapmak istiyorum. Animasyon, yani bu konudaki bütün şeyleri yapmak istiyorum ama asıl istediğim animasyon ya da oyun. Hangi konuya yüklenmeliyim? Nasıl başlamalıyım? Aranızda deneyimli olan, yardım edebilecek olan var mı? Ne yapmalı ne etmeli? Teşekkürler. Bu arada not olarak bilgisayar mühendisi ya da 3D grafik tasarımcısı olmak istiyorum. Ek not olarak abim şu an bilgisayar mühendisliği okuyor.

En büyük desteği canlı olarak abinden alabilirsin mesela. Ben şöyle bir tavsiye vermek isterdim kendi düşüncem o yüzden yanlış anlaşılmasın dayatma gibi algılanmasın. Ünlü oyun geliştirici firmaların veya MSI, Asus , Gigabyte vb. gibi şirketlerin iş ilanlarına bak hangi şartları arıyorlar istedikleri özellikler ne bunlar yol çizmende sana bir rehber olabilir.

İlk başta İngilizceyi sökmen lazım. Bunun ile ilgili birçok kaynak İngilizce. Rahatlıkla İngilizce kitaplar okuyabilecek bir seviyeye geldiğinde elinin altın birçok kaynak olacağı için çok daha rahat girersin istediklerine. Mesela Amazon'da bir sürü kitap var, internette bir sürü yazı var bu konu ile alakalı. O yüzden ilk tavsiyem, İngilizce. :)

@Barış Tolon benim babam da bu işlere zamanında fazlasıyla merak sarmış. Ve taa Windows Xp den kalma Java kodlama, oyun tasarımı VB. şeyleri anlatan kitaplar var. Ama çok eski. Bazı kitaplar benden eski. Sizce onlara bakmalı mıyım?

Bu tarz büyük firmaların hiç internette iş ilanı verdiğini görmedim.

Sevgili Sinan Akkol bir Twitch yayınında oyun yapmaya başka oyunları taklit ederek başlayın demişti yani direkt kendine özgü bir oyun yapmak yerine başarılı olmuş küçük çaplı oyunları taklit edip tecrübe kazanmalı ve bu tecrübelerle kendi oyununu yapmalısın. Abin de benim gibi bilgisayar mühendisliği okuyormuş :) eğer o da oyun yapmaya hevesli ise sana çok yardımı dokunabilir en azından algoritma oluşturma ve kod yazmada yardımcı olur. Tavsiyem mobil oyunlara yönelmen çünkü Türkiye'de mobil oyun sektörü PC'ye oranla çok çok daha büyük ve akıl almayacak paralar kazanan firmalar mevcut.
Yukarıda bahsettiğim yayının tekrarına buradan ulaşabilirsin belki işine yarar.

@150101 Güncellik çok önemli bu sektörde. Sürekli kendini yenileyip, taze, diri tutmazsan sıkıntı yaşarsan. Temel bilgi olarak, başlangıç olarak işe yarayabilir belki ancak ileri seviye için yetersiz kalabilir. Türkçe ise ve başlangıç seviyesinde ise direkt dal tabii. :) Ayrıca iş ilanı olarak da LinkedIn sitesine gir. Game Programmer, Game Developer, Game Designer diye iş ilanları arat. Hindistan'da bile iş ilanı var. :D Eğer hedeflediğin ya da istediğin şirketler varsa da, sitelerine gir. Ya "Jobs" yazar ya da "Career". Orada açık pozisyonlar var. Mesela gir bir oyun stüdyosunun sitesine. Oradan bak pozisyonlara, iş için gerekli özelliklere, sorumluluklara...

Bilemiyorum. Ama C# bilmiyorsan öğren derim. Bende başladım C#'a ama daha çok başlardayım. Tabi en önemlisi İngilizce'yi çözmen lazım.

@Yuspro o canlı yayını ben de izledim. Ama benim merak ettiğim mesela hangi dili öğrenir isem gelecekte daha fazla işime yarar? Ve nereden öğrenmeliyim? Ya da Unreal engine de hazır kodlar (adını unuttum.) ile mi yapsam?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı