Oyun yapımı için nasıl başlanmalıdır?

Oyun geliştirmek temelde ikiye ayrılır. Grafik ve yazılım tarafı vardır, oyun motorunu da ben geliştireceğim dersen yine yazılım tarafına girer.

Grafik tarafında 3DMax ve PS6 öğrenebilirsin, yaşın müsait. Şimdiden azim edersen çok ilerletirsin kendini.
Yazılım tarafında ise C++ dilini iyi derecede kullanabilirsen çok iyine yarar. C# ile de başlayabilirsin, lisede ilgili bölüme gidersen temel C eğitimi alırsın zaten.

Ya çoğu kişi lisede kodlama dersi var diyor ama 6. Sınıfta olduğu gibi 2D 480p ekranda kedi oynatıyorduk (Bilgisayar dersi ortalaması: 100 (Sınavlarda ilk ben çıkardım.).). Lisede gireceğim yani cidden adı geçen bir kodlama dersi mi? Her ne kadar grafik kısmı daha hoşuma gitse bile tasarladığım araba hareket etmez ise ne anlamı kalır? Yanlış mıyım? Bu arada bırakın oyun motoru yapmayı adamı yürütemiyorum.

@150101 Dostum amacın oyun yapmak ise kendine bir oyun motoru seç yazılım dili değil çünkü birden fazla dil kullanan oyun motorları bile var kodlama ikinci planda olsun şimdilik. Önerim Unity ile başlaman eğer daha profesyonel bir şeyler olsun dersen Unreal işini görecektir. İnternette ikisi için de bir sürü rehber var onlarla başla bir kaç şey öğren sonra seçtiğin motorda hangi dil kullanılıyorsa o dili öğrenirsin. Mutlaka bir kaynak edin basılı veya sanal, ücretli veya ücretsiz bir kaynağın olsun ve gerekmedikçe o kaynağın dışına çıkma çünkü her rehberin anlatım tarzı ve konu sıralaması farklı olacaktır. Maddi durumun uygun ise Udemy platformuna bakmanı öneririm 25 TL gibi fiyatlara kodlama ve oyun yapma kursları var ama ücretsiz kaynaklardan çok farkı var mı bilmiyorum araştırmanı öneririm. Tek başına büyük çaplı oyunlar yapman imkansız bir ekip kurman veya bir ekibe katılman gerek. Hem yazılım, hem grafik tasarım, hem ses, hem bölüm tasarımı... oyunlarda bulunan her dalda çok iyi işler çıkarman imkansız bir tane ana dalın olsun yavaş yavaş bir kaç tane de yan dal eklersin kendine. Şimdilik en çok sevdiğin dala yönel daha yolun başının da başındasın :)

Birçok ünlü oyun stüdyosunun işin tanımlarına bakarsan programlama kısmında daha çok C++ istiyorlar. Keza PC ve konsol tarafı için Unreal Engine motoru ağırlıklı. Mobil tarafta ise Unity ağırlıklı motor olarak. Ancak dediğim gibi bunlardan çok daha önemli bir şey var başlangıçta. İngilizce. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı