Oyun yapımında şirket kurma zorunluluğu var mı?

@Foxie hocam, ben anlamadım, Google Play ve App Store'a küçük çapta veya orta çapta oyun yapıp yayınladığımızda oyun üzerinden herhangi bir şekilde para kazanmak için şahsi şirket mi kurmak gerekiyor yani. Şirket kurmadığımız zaman herhangi bir şekilde para kazanamıyor muyuz?

Para kazanılan her iş için şirket kurmanız zorunlu.

@Foxie hocam, ben anlamadım, Google Play ve App Store'a küçük çapta veya orta çapta oyun yapıp yayınladığımızda oyun üzerinden herhangi bir şekilde para kazanmak için şahsi şirket mi kurmak gerekiyor yani. Şirket kurmadığımız zaman herhangi bir şekilde para kazanamıyor muyuz?
Hayır sadece vergi mükellefi olman gerekiyor, her Türk vatandaşı zaten hali hazırda vergi mükellefi, sadece yıllık gelirin belirli bir oranın üstüne çıktığında bunu gelir beyannamesi ile belgelemen gerekiyor, sonra onun üzerinden gelir vergisi ödüyorsun.

Hayır sadece vergi mükellefi olman gerekiyor, her Türk vatandaşı zaten halihazırda vergi mükellefi, sadece yıllık gelirin belirli bir oranın üstüne çıktığında bunu gelir beyannamesi ile belgelemen gerekiyor, sonra onun üzerinden gelir vergisi ödüyorsun.

Hee yani en başta şirket kurmaya gerek yok. İstediğimiz kadar oyun üretip yayınlayabiliriz. Reklamlardan gelen para da vergiye dahil mi?

Hee yani en başta şirket kurmaya gerek yok. İstediğimiz kadar oyun üretip yayınlayabiliriz. Reklamlardan gelen para da vergiye dahil mi?

Biraz geç olmuş ama sıradaki okurlar için bilgilendireyim, devlet ne kadar kazandığınıza değil, ne kadarı hesabınıza geçirdiğinizi kontrol eder. Yani Play Store da ücretsiz oyun yapıp reklam gelirinden 1000 lira kazanıp bu para hesabınızda durduğunda sorun yok ama şirketiniz veya bağ-kur'unuz olmadan o paradan 1 lira bile çekseniz vergi kaçırmış olursunuz fatura kesmelisiniz, özetle mobil oyun sosyal medya gibi yerlerden para kazanacaksanız şirketiniz ve bağ-kur'unuz olmak zorunda. Eğer emekliyseniz veya bir şirkette part time sigortalı çalışıyorsanız bağ-kur'dan muaf oluyorsunuz. Genç girişimci desteği ile de 1 yıl muaf oluyorsunuz yani parayı hesabınızda biriktirin eğer kâr'a geçeceğiniz miktarı elde ettiyseniz genç girişimciye başvurup daha rahat kazanabilirsiniz hemen açmanızın bir mantığı yok.
Tavsiye ettiğim geliştiriciler için aşamalar:
1- 2D Single Player mobil oyun yap (bilgisayardan oyunlarından çoğunlukla daha kolay)
2 - Play Store de 25 dolarlık Console hesabı aç (1 kere ödeniyor ve kalıcı, App Store da her yıl 100 dolar başlangıçta önermem)
3- oyununuzu ücretsiz yapıp reklamdan gelir kazanın başlangıçta kimse bilinmedik bir firmanın ücretli oyununu almaz.
4- gelen gelirleri Play Store hesabınızda biriktirin ve sizi kâr etirecek bütçeye gelene kadar çekmeyin.
5 eğer iyi kazanıyorsanız artık şirketinizi kurabilir ve genç girişimciden faydalanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı