Bu konuda size katılmıyorum. Godot öğrenmek bence saçma. O %80 oyun ise oyun yapımcılarının grafik ayarları ile uğraşmak istememesi.Anladım yani 2D bir oyun düşünüyorsunuz. Öncelikle bir oyun motoru seçip onun dilini öğrenin. Ben diğer arkadaşlar gibi Unity'yi önermiyorum. Unity yeni başlayan birisi için 2D'si fazla karışık, 3D'si ise fazla yetersiz bir oyun motoru bence. Bu yüzden Unity ile yapılmış oyunların %80'i çöp diye tabir edebileceğimiz oyunlar ve insanların bir oyunun açılışında Unity logosunu görünce kendisini kalitesiz bir oyunun beklediğini düşünmesinin sebebi de bu. (Zaten İronSource ile Unity birleştikten sonra Unity reddit sayfasındaki moderatörler bile Godot'a geçmeyi önermişlerdi) Tavsiyem öncelikle Godot'u öğrenin. Godot ile C# veya Godot'un kendi programlama dili olan ve Python'a çok benzeyen GDScript'i kullanabilirsiniz.
Saçma değil. 2D oyun yapanlar son zamanlarda su gibi Unity'den Godot'a geçiyor. Hatta Unity'de geliştirmiş oldukları oyunu yarıda kesip tüm projeyi Godot'a aktaranlar var. Godot şu an en hızlı gelişen opensource projelerden birisi ve 2D tarafı kesinlikle Unity'den daha iyi. Ayrıca Unity'deki çoğu oyunun kötü gözükmesinin sebebi yapımcıların grafik ayarları ile uğraşmak istememesi değil (3D için konuşuyorum). Unity'nin Lightning, shadow, FXAA efektleri Unreal'dan 10 gömlek geride. Tabii 2D tarafı sizin dediğiniz gibi fakat ben zaten yorumumda Unity'nin grafiklerine bir şey demedim. Sadece 2D oyun yapacaksanız Godot ile ilerlenmesi geliştirme sürecinin çok daha hızlı bitmesine sebep olacaktır. İndie Game Developer'ın en büyük düşmanı zamandır ve Godot ile çok daha hızlı halledilebilecek işleri neden Unity'de yapsın?Bu konuda size katılmıyorum. Godot öğrenmek bence saçma. O %80 oyun ise oyun yapımcılarının grafik ayarları ile uğraşmak istememesi.
Bunun yanında güzel bi matematikte isterÖzet olarak demek gerekirse öncelikle yazılım dili öğrenmelisin, C ve C++ öğrenmelisin, bunları öğrendikten sonra oyun motorlarına aşina olmalısın (Unreal Engine veya Unity gibi) kabaca bunları öğrendikten sonra (kurs vs.) oyununu tasarlayabilirsin. Neyi istiyorsan ona göre düşün oyununu, hikayesini, her şeyini.
Sadece 2D oyun yapmak için bir dil ile uğraşmak bana saçma geliyor dostum. Ama tek amaç o ise mantıklı olabilir.Saçma değil. 2D oyun yapanlar son zamanlarda su gibi Unity'den Godot'a geçiyor. Hatta Unity'de geliştirmiş oldukları oyunu yarıda kesip tüm projeyi Godot'a aktaranlar var. Godot şu an en hızlı gelişen opensource projelerden birisi ve 2D tarafı kesinlikle Unity'den daha iyi. Ayrıca Unity'deki çoğu oyunun kötü gözükmesinin sebebi yapımcıların grafik ayarları ile uğraşmak istememesi değil (3D için konuşuyorum). Unity'nin Lightning, shadow, FXAA efektleri Unreal'dan 10 gömlek geride. Tabii 2D tarafı sizin dediğiniz gibi fakat ben zaten yorumumda Unity'nin grafiklerine bir şey demedim. Sadece 2D oyun yapacaksanız Godot ile ilerlenmesi geliştirme sürecinin çok daha hızlı bitmesine sebep olacaktır. İndie Game Developer'ın en büyük düşmanı zamandır ve Godot ile çok daha hızlı halledilebilecek işleri neden Unity'de yapsın?
Hocam eğer hayatınızı tek başınıza oyun yapmaya yöneltecekseniz tek alana odaklanmak gerek. Mesela en çok hit yapan indie oyun geliştiricilerin oyunlarına bakın. Undertale, Hotline Miami, Katana Zero... Bu oyunların hepsi GameMaker Studio ile yapıldı. Peki neden? Çünkü Unity'de 1 saatte yapılacak bir işi GameMaker Studio'da 15-20 dakikada yapabilirsiniz. Oyun geliştirme sürecinizin 3-4 kat daha hızlı ilerlediğini düşünün.Sadece 2D oyun yapmak için bir dil ile uğraşmak bana saçma geliyor dostum. Ama tek amaç o ise mantıklı olabilir.
E yani, İngilizce de gerekir.Bunun yanında güzel bi matematikte ister
Hem 2D hem 3D için bana vakit kaybı gibi geliyor. Tabi sadece 2D uğraşanlar için doğru, haklısınız.Hocam eğer hayatınızı tek başınıza oyun yapmaya yöneltecekseniz tek alana odaklanmak gerek. Mesela en çok hit yapan indie oyun geliştiricilerin oyunlarına bakın. Undertale, Hotline Miami, Katana Zero... Bu oyunların hepsi GameMaker Studio ile yapıldı. Peki neden? Çünkü Unity'de 1 saatte yapılacak bir işi GameMaker Studio'da 15-20 dakikada yapabilirsiniz. Oyun geliştirme sürecinizin 3-4 kat daha hızlı ilerlediğini düşünün.
Anladım yani 2D bir oyun düşünüyorsunuz. Öncelikle bir oyun motoru seçip onun dilini öğrenin. Ben diğer arkadaşlar gibi Unity'yi önermiyorum. Unity yeni başlayan birisi için 2D'si fazla karışık, 3D'si ise fazla yetersiz bir oyun motoru bence. Bu yüzden Unity ile yapılmış oyunların %80'i çöp diye tabir edebileceğimiz oyunlar ve insanların bir oyunun açılışında Unity logosunu görünce kendisini kalitesiz bir oyunun beklediğini düşünmesinin sebebi de bu. (zaten ironsource ile Unity birleştikten sonra Unity Reddit sayfasındaki moderatörler bile Godot'a geçmeyi önermişlerdi) tavsiyem öncelikle Godot'u öğrenin. Godot ile C# veya Godot'un kendi programlama dili olan ve Python'a çok benzeyen Gdscript'i kullanabilirsiniz.
Ardından modellemeye geliyor sıra. Pixelart için genelde aseprite kullanılıyor fakat Photoshop ve GIMP üzerinden de pixelart yapabilirsiniz. Pixelart bir oyun istemiyorsanız yine assetleri yapmak için Photoshop - GIMP - krita gibi birçok program var dilediğinizi kullanabilirsiniz.
En sonda ise müzik ve oyun içi sesler kaldı. Bunun için ise FL Studio - Cubase gibi müzik prodüksiyon programlarından birini öğrenmeniz lazım. Oyun geliştirmede en az değer verilen ama oyun geliştirmenin en önemli ayaklarından birisi müziklerdir. Bunu es geçmeyin veya internetten binlerce oyunda kullanılmış kalitesiz ücretsiz müzikleri alıp oyununuza koymayın.
Geriye sabır kalıyor. Oyun geliştirme yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi bir takım işi aslında. Kendi başıma yapacağım diyorsanız da tüm programları iyi derecede bildiğiniz takdirde ortaya güzel bir oyun çıkarmak tam zamanlı çalıştığınızda bile çok zamanınızı alacaktır. Mesela tek kişi tarafından yapılmış olan Katana Zero 6 yılda geliştirildi. Hollow Knight'ı 3 kişi yapmasına rağmen oyunun geliştirilmesi yaklaşık 2 yıl 10 ay sürdü. Tek kişinin yaptığı pixelart oyunu olan Owlboy'u yapmak 10 yıl sürdü. Bunları hevesinizi kırmak için yazmıyorum yanlış anlamayın. Oyun geliştirmeye başlayıp yarıda bırakan çok fazla insan gördüm. Sadece nelerle karşı karşıya olduğunuzu bilmenizi istedim.