Oyun yapmak çok mu zor?

  • Konuyu başlatan NNUE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 935
Çok zor değil sadece emek ve zaman istiyor. Mesela The Forest isimli oyunu 2 kişi 1 yıl gibi bir sürede yaptı yani çok üst düzey bir oyun planlamıyorsan rahatça yapabilirsin.
 
Yapılacak oyunun derinliğine bağlı olarak evet. Eğer basit, dandik bi şeyse amaç bir kaç saat veya bir kaç gün içinde oyun yapılabiliyor yeterince tecrübe ve bilgiyle. Oyun derinleştikçe zorluk, gereken süre doğru orantılı artıyor.
 
Bu yaz oyun yapmak istiyoruz. 2-3 arkadaş yapacağız. Örneğin 2D bir oyun yapmak çok mu zor olur? Eğlence ve tecrübe için yapmak istiyoruz. Amacımız çok büyük ve iyi bir oyun yapmak değil.

Çok zor değil. Fakat zorlukları var elbet. 2-3 arkadaş görev dağılımınızı güzel yaparsanız neden olmasın. Mesela 1'iniz çizimleri yapar 1'iniz leveli tasarlar 1'iniz de kodlar. Gibi. 2D yapmak istiyorsanız Godot'ya da Unity kullanabilirsiniz zaten sonra severseniz devamı kendiliğinden gelir. Eğer Full odak çalışırsanız öğrenmesi 1 ay, yapması 2 aydan yaz tatilinde yapmış bitirmiş olursunuz.

2-3 arkadas la olmaz maalesef en az 100 300 kişilik ekiple olur oyun 1 3 arkadaşla anca 2D animasyon oyunu çıkar piksel piksel.

Hocam sanırım pek bilginiz yok bu konular hakkında. Tek kişilik yapılmış gayet de güzel grafikli, akıcı oyunlar mevcut. (bkz: Bright Memory)

Düzenleme: 2-3 ayı Unity ile yapılabilecek basit 2D bir oyun için söyledim. Daha karmaşık oyunlar çok daha uzun sürüyor doğal olarak.
 
2-3 arkadas la olmaz maalesef en az 100 300 kişilik ekiple olur oyun 1 3 arkadaşla anca 2D animasyon oyunu çıkar piksel piksel.
Hocam biraz abarttınız sanki, amacımız öyle büyük bir oyun yapmak değil. Bir tecrübe ve deneyim olması adına yapıyoruz.
 

Geri
Yukarı