Oyun yapmak için 0'dan yazılım öğrenmek

Pinatashug

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, üniversite hazırlık öğrencisiyim ve elektrik elektronik okuyorum. Benim okuduğum bölümde temel yazılım dili öğretiyorlar diye biliyorum fakat ben hazırlıkta hazır boşken oyun yapacak derecede yazılım öğrenmek istiyorum. Udemy'den kurslara baktım ve YouTube'dan videolar izledim. Sanırım yazılıma HTML, CSS, JavaScript ile giriliyormuş fakat oyun yapmak için hangisinden veya neden başlamalıyım emin değilim yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese merhaba, üniversite hazırlık öğrencisiyim ve elektrik elektronik okuyorum. Benim okuduğum bölümde temel yazılım dili öğretiyorlar diye biliyorum fakat ben hazırlıkta hazır boşken oyun yapacak derecede yazılım öğrenmek istiyorum. Udemy'den kurslara baktım ve YouTube'dan videolar izledim. Sanırım yazılıma HTML, CSS, JavaScript ile giriliyormuş fakat oyun yapmak için hangisinden veya neden başlamalıyım emin değilim yardımcı olursanız sevinirim.
Udemy oyun motorunu kullanarak başlayabilirsiniz. Udemy oyun motorunda c# dili kullanılmaktadır. Size kesinlikle önerebilirim dediğim bir kurs yok ama btk akademi,udemy gibi kurs sitelerine bakabilirsiniz.

Udemy oyun motorunu kullanarak başlayabilirsiniz. Udemy oyun motorunda C# dili kullanılmaktadır. Size kesinlikle önerebilirim dediğim bir kurs yok ama BTK Akademi, Udemy gibi kurs sitelerine bakabilirsiniz.

Peki şimdi C# dili ile giriş yapsam aksaklık yaşar mıyım? Çünkü sanırım giriş dili Python falan diye duydum.

Peki şimdi C# dili ile giriş yapsam aksaklık yaşar mıyım? Çünkü sanırım giriş dili Python falan diye duydum.
Hocam yok öyle bir şey. Giriş dili diye bir şey yok. Genelde çoğu kişi ilk önce python dilini öneriyor çünkü diğerlerine göre daha kolay bir yazılım dili. Şimdi python dan başlayıp yazılımın temelini az çok oturtabilirsiniz ama yinede c# dan başlasanız da bir sıkıntı olmayacaktır ama ilk defa başlayacağınız için zorlanabilirsiniz çünkü python'a kıyasla daha zor bir dil.

Hocam yok öyle bir şey. Giriş dili diye bir şey yok. Genelde çoğu kişi ilk önce Python dilini öneriyor çünkü diğerlerine göre daha kolay bir yazılım dili. Şimdi Python'dan başlayıp yazılımın temelini az çok oturtabilirsiniz ama yine de C#'dan başlasanız da bir sıkıntı olmayacaktır ama ilk defa başlayacağınız için zorlanabilirsiniz çünkü Python'a kıyasla daha zor bir dil.

Anladım teşekkür ederim. Peki bu C# dili ile sadece oyun yapma yazılımını öğrenirim yoksa atıyorum web sitesi falan kurabilir miyim?

Anladım teşekkür ederim. Peki bu C# dili ile sadece oyun yapma yazılımını öğrenirim yoksa atıyorum web sitesi falan kurabilir miyim?
C# dili ile başka projeler de yapabilirsiniz diye biliyorum fakat web sitesi kurmak için html,css öğrenmeniz lazım isterseniz ufaktan html,css ile başlayıp yazılıma olan merakınızı da arttırabilirsiniz.

C# dili ile başka projeler de yapabilirsiniz diye biliyorum fakat web sitesi kurmak için HTML, CSS öğrenmeniz lazım isterseniz ufaktan HTML, CSS ile başlayıp yazılıma olan merakınızı da arttırabilirsiniz.

Teşekkürler. Peki çok soru sordum kusura bakmayın hocam ama C# öğrendikten sonra C veya C++ öğrenmem gerekir mi? Yani sanırım istersem öğrenebilirim ve ihtiyacım olur ama şart mı mesela.

Teşekkürler. Peki çok soru sordum kusura bakmayın hocam ama C# öğrendikten sonra C veya C++ öğrenmem gerekir mi? Yani sanırım istersem öğrenebilirim ve ihtiyacım olur ama şart mı mesela.
Hocam şöyle söyleyeyim ben bu konuda uzman birisi değilim sadece bilgim var fakat bildiğim üzere c# öğrendikten sonra bu bahsettiğiniz dilleri öğrenmek çok daha kolaylaşcaktır fakat öğrenme zorunluluğunuz var mı yok mu bilmiyorum. Eğer sadece oyun üzeriden gidecekseniz büyük ihtimalle gerekmez ama başka projelere başvurursanız gerekebilir.

C# öğren dostum. Html Css site geliştirmek için kullanılır.

Öğrenmen gerekmez oyun yapmak için farklı dillere gerek yok şart değil ama sen zaten öğrenmek isteyeceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı