Oyun yapmak için gerekli şeyler

Oyun yapmak öyle sandığınız kadar kolay değil. Ve tek kişi mükemmel bir oyun yapamazsın. Bir ekibinin olması gerekir.

Ekip konusunda technopat üzerinden bile birilerini bulabilirsiniz, dediğim gibi bende hali hazırda hikaye yazıyorum ve resim alanıyla uğraşıyorum. Ben bile, ve benim gibi resim ve hikaye değilde kodlama, ses vs gibi alanlarda uğraşan pek çok kişi size yardımcı olmak ister. Daha önce bir mobil oyunun sanat tasarımcılığını yapmıştım. Bu alanda olan tecrübelerimi aktarabilirim, oyun basit bir platformer oyunu idi ancak vuruş hissiyatı nasıl daha iyi yapılır, bölüm dizaynı gibi pek çok şey için tavsiye verebilirim. Ancak arkadaşların da dediği gibi iyi bir ekibinizin olması lazım. Helede gizlilik öğeleri içeren bir açık dünya oyununda kafa yorulması gerekilen çok şey var. Gizlilik dedinmi düşmanı farklı yollarla indirebilmeli, olaylara farklı çözüm yollarıyla yaklaşabilmeliyiz. Bu bakımdan oyuna az da olsa aksiyon sekansı eklemenizi öneririm, hem tempoyu biraz arttırır hemde bölümleri bu farklı yollarla aşma olayını birkaç dakikalığına da olsa rahat ettirir.
Dediğim gibi ekibinizi technopattan ve ya o discord adresindeki arkadaşlardan kurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı