Oyun yapmak için kodlamaya nereden başlanmalıdır?

Muhammedefey

Centipat
Katılım
9 Mayıs 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kendimce oyun yapmak istiyorum fakat hiç bir kodlama bilgim yok. Kodlamaya sıfırdan nerden veya hangi kodlama dilinden başlanması gerek?
 
Kendimce oyun yapmak istiyorum fakat hiçbir kodlama bilgim yok. Kodlamaya sıfırdan nereden veya hangi kodlama dilinden başlanması gerek?

Unity'den yapabilirsin. Arayüzü amatörler için daha iyi.
 
Önce Scratch(hiç bilgin yoksa) daha sonra Godot Engine'i öneririm eğer ben anladım bunları diyorsan Unity'e geçebilirsin(Unreal Engine öneren arkadaşlar olabilir benim fikrimce ekip bulmadan profesyonel oyun yapmaya kalkışmak hata olur, özellikle ülkedeki ekonomik sıkıntılar yüzünden bırak profesyonel oyunu ülkedeki Indie yapımcılar bile yazılım eksikliğinden oyun yapımına ara vermeye başladı), tasarım yapmak istiyorum diyorsan da oyun içi modelleri Sketchfab gibi platformlardan bulabilirsin veya Blender 3D öğrenmeye başlayabilirsin, oyun içi ses efektlerini veya müzikleri FreeSound platformundan bulabilirsin.

Herhangi bir sorun olursa krsn.emirhan Instagram adresinden bana yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
 
Hiç ama hiç bilgin yoksa kodlamada Python öğren (temel şeyleri anlaman için fonksiyon değişken gibi)sonra Unity'e geç sonra(Unity C# dır) yapcağın oyuna göre Unreal'e geç veya Unity'de kal (Unreal Engine grösel kodalma ve C++'dır)
 
Ne türde bir oyun yapmak istiyorsunuz ve bu oyunu hangi platform için yapmak istiyorsunuz?
Aslında 3 Boyutlu bir oyun yapmayı planlıyordum ama 2D bir PC oyunu ile başlamak daha basit ve mantıklı geliyor.
Kodlama ile başlamak kafa karıştırır bence. Unreal Engine veya Unity ikisinden birini seçerek, yavaş yavaş öğrenin. Belli olmaz belki de level designer olacaksınız.
Unity'de kodlama olmadan oyun yapılmıyor diye biliyorum
 
Aslında 3 Boyutlu bir oyun yapmayı planlıyordum ama 2D bir PC oyunu ile başlamak daha basit ve mantıklı geliyor.

Unity'de kodlama olmadan oyun yapılmıyor diye biliyorum
Level design’de her şey sürükle bırak ile oluyor hocam.
 

Geri
Yukarı