Oyun yapmak için nasıl bir yol izlemeliyiz?

*Misshellig*

Centipat
5 kisi anlastik, bir grup olusturmaya karar verdik. Ben her ne kadar bir seyler biliyor olsam da kalan 4 arkadasim 0. Siz beni de 0 varsayarak nasil bir yol izlememiz gerektigini söyleyebilir misiniz? Biz daha genciz. Ben Unity diye düsündüm ama onda 2 tane programlama dili kullaniliyor. C# ve JavaScript. Daha varsa yazabilir misiniz? ben tek 2 si var diye biliyorum. Her neyse babama dedim bunlarla baslayalim dedim. Babam önce CSS ve HTML ögrenirseniz java scripti cok kolay ögrenirsiniz dedi. Ama bir anda C# ye girismek size agir gelebilir dedi. Daha basit sekilde baslayabilirsiniz önce mantigi kavrayin zaten her dilin mantigi assagi yukari aynidir dedi. Ama belki C# ile de baslayabilirsiniz arastirin bakayim dedi. Kenidisi de arastirıyor bize yardimci olmak adina. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Nasil bir yol izlemeliyiz? Hangi diller? Hangi oyun motorlari?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırdan programlamaya başlanacaksa C# biraz ağır gelebilir, evet.
Amaç algoritma mantığını kavramaksa Python, güzel bir seçenek.
HTML+CSS+JS üçlüsü web tasarımında kullanılıyor.
Oyun geliştirmek istiyorsanız da Unity, Unreal Engine vb. düşünülebilir.

Bence programlama dünyasına girdiğinizde arduino gibi kartlara ufaktan göz gezdirmekte fayda var, yabancılık çekmemek ve alışma için. C# çokta ağır değil ama kişiden kişiye değişir.
Mesela biz okul takımı çıkarttık ve model uydu yarışmasın katıldık bazı arkadaşlar c# a başladı ama zorluk çekmedi tabi bunlarda az çok python bilen kişilerdi.

Şu sıralar BTK'nın açmış olduğu BTK Akademi sitesinden faydalanabilirsin Unity 3D eğitimini izliyorum bir kaç gündür bence Türkiye'de yapılmış en kaliteli içeriklerden bir tanesi kesinlikle tavsiye ederim. Henüz daha yaşınız ufak anladığım kadarıyla o yüzden sana tavsiyem işi sadece Unity bilmeye kodlama bilmeye indirgemeyin derim başarılar.

Hayır yok Unity 3D sadece C# destekliyor gerçi bir ara eklentiyle falan yapmıştı kullanıcılar ama gereksiz bir uğraş olur o. Python ile ilerlemeyi düşünüyorsan Pygame veya Godot Engine'a bak derim.
Yani python kendisi bir dil zaten.
BlitzMax gibi dillerle mantigi kavrayip sonra C# ye girismek te olabilir.
Ya da direk hedefe gidemez miyiz?
C# günlük düzenlü en az 1 saat calismayla ögrenilemez mi?

Yani python kendisi bir dil zaten.
BlitzMax gibi dillerle mantigi kavrayip sonra C# ye girismek te olabilir.
Ya da direk hedefe gidemez miyiz?
C# günlük düzenlü en az 1 saat calismayla ögrenilemez mi?
Öğrenilir, öğrenmesi keyifli bir dil Unity için kullanımını abartmana gerek yok pek dediğim gibi iş kodlamadan çıkıyor zaten bu programlar kodlamayı minumuma indirmeye hatta hiç kodlama yazdırmamaya çalışıyorlar oyun yapımcılarına. Biz oyun yapımını kod kısmıyla fazla sınırlandırıyoruz Türkiye'de yani oyun yapmak = iyi kod yazmak olarak algılanıyor bu yanlış bir düşünce, aynı düşünceyi kod ezberleyerek yapıyoruz misal sende böyle düşünüyorsun ama yanlış bir yöntem, dediğim gibi internet'de tonla Unity eğitimi var istersen Unity videoları ile C# temelini orada atarsın ama sen daha detaylı öğrenmek istiyorum dersen eğer C#'ı farklı bir kaynaktan öğrenip daha sonra Unity'ye geçmeni tavsiye ederim bu daha sağlıklı olacaktır senin için.

Öğrenilir, öğrenmesi keyifli bir dil Unity için kullanımını abartmana gerek yok pek dediğim gibi iş kodlamadan çıkıyor zaten bu programlar kodlamayı minumuma indirmeye hatta hiç kodlama yazdırmamaya çalışıyorlar oyun yapımcılarına. Biz oyun yapımını kod kısmıyla fazla sınırlandırıyoruz Türkiye'de yani oyun yapmak = iyi kod yazmak olarak algılanıyor bu yanlış bir düşünce, aynı düşünceyi kod ezberleyerek yapıyoruz misal sende böyle düşünüyorsun ama yanlış bir yöntem, dediğim gibi internet'de tonla Unity eğitimi var istersen Unity videoları ile C# temelini orada atarsın ama sen daha detaylı öğrenmek istiyorum dersen eğer C#'ı farklı bir kaynaktan öğrenip daha sonra Unity'ye geçmeni tavsiye ederim bu daha sağlıklı olacaktır senin için.
Ben visual studio 2020 yi indirip C# Form u kurdum.
Sizce form ile comunnity arasindaki farkne?
Hangisini kullanmaliyim?
Ve bildiginiz düzgün tam seri C# anlatan bir yer var mi?
Ingilizce de olur fark etmez.
Ve JavaScript te ögrenmeli miyiz?
Grafik icin Unity yeter mi yoksa bir arkadasi grafike mi vermeliyiz? Hangi programlar?
Bu sorularimi cevaplarsaniz cok sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı