Oyun Yapmak İçin Nelere İhtiyaç Vardır ve Neler Öğrenilmeli?

Makaleler
2
Daha fazla  
Sevgili forum ben savaş tarzı ya da hikaye türü oyun yapmak istiyorum sizce neler bilmem gerekiyor ve nasıl yapabilirim?
Bir de silah nasıl yapabilirim? Silah tutuşları?
Bir de hangi kodlamayı bilmem lazım?
Python biliyorum. Python ile yapabilir miyim? Yoksa başka öğrenmeli miyim?
Oyun yaparken ne türde nasıl geçmesini önermenizide isterim görüşlerinizve bilgilendirmeleriniz benim için önemli.
@Silinen üye hocam yardımcı olma ihtimaliniz var mı?

C++ ya da C# öğrenmeniz iyi olur. Motor olarak Unreal öneririm, Blueprint kullanıyor. Yani Blueprint ile kod yazmadan oyunu yapabilirsiniz. Silahı şöyle yapabilirsiniz, modeli bitirdikten sonra karakterin animasyonunu ona göre ayarlarsınız. Zaten Unreal'da karakteri direkt ayarlayabiliyorsunuz. Ama Tick v.s gibi işlemciyi yoran işlemler için her zaman C++ öneririm. Şöyle söyleyeyim, motor üzerinde 1 ay bile çalışsanız aşağı yukarı nerede ne kullanmanız gerektiğini öğreniyorsunuz zaten.

Tek başına anca telefon için ya da küçük çapta oyunlar yapabilirsin. Bilgisayar oyunları ha deyince yapılan bir şey değil. Şirketler 3-4 sene oyunu geliştiriyor ve en az 20 30 kişi oyun üzerinde çalışıyor.
Ben zaten zevkimden yapmak istiyorum. Tek amacım eğlence ve gine ilrde oyun yaparsam hazırlıklı olmak için.

Şunu eklemeliyim, online olmayacaksa rahatsınız. Hemde çok. Mesela bende geliştiriyorum, bitti sayılır. Toplasam 4 aydır çalışıyorum üzerinde. Ayrıca online. Zamanın büyük kısmını online için harcadım. :) Siz 4-5 ayda bitirirsiniz büyük bir oyun olursa.

En başta oyun motoruna ihtiyacın var. Gerisi seçtiğin oyun motorunu kullanabilmek ile alakalı. İlk başlarda hedefin sakın AAA tarzında oyun yapacağım falan olmasın. Mümkün mertebe Flapy Bird tarzı oyunlarla başla. Zamanla oyun yapmanın sana göre olup olmadığını anlarsın zaten. Öyle AAA tarzı oyun yapacağım falan dersen tek kişiyle o iş zor değil direk imkansız. Meşhur GTA V bile 2000 kişilik Rockstar Games'in kaç yılına mal oldu. Tek kişiyle olacak işler değil bunlar. Onun için ufak tefek oyunlarla başlaman en iyisi olur. Nelere ihtiyacın olduğunu da seçtiğin oyun motoru sayesinde öğreneceksin zaten. Araştıra araştıra çözersin.

Oyun yapmak bir iştir. Bu yüzden kafada kesinleştirmeden, A4 kağıtlarına yapacağınız oyunun taslağını çıkarmadan yani ciddi bir şekilde oyunu kağıda dökmeden başlanılacak bir iş değil. Dikkat edersen yapılacak demiyorum başlanılacak diyorum. Yani bunlar sadece başlamak için. Bir de zaman sorunsalı var.

Tüm bunları karşılıyorsan, fikrini hafifçe belirt oyun motoru önereyim. Udemy'den ders alır başlarsın.

Bana kalırsa Flappy Bird basit kalır. Tabii, eğer C++ kullanmazsa. Eğer C++ kullanırsanız @Hikmet Benol, o zaman önce C++ öğrenecek, oyun motorundan önce onunla pratik yapacak, nerede ne kütüphane kullanmanız gerektiğini bilecek, sonra oyun yapımına geçeceksiniz. Bence Blueprint başlangıç için iyi bir seçenek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı