Oyun Yapmak İçin Nelere İhtiyaç Vardır ve Neler Öğrenilmeli?

En başta oyun motoruna ihtiyacın var. Gerisi seçtiğin oyun motorunu kullanabilmek ile alakalı. İlk başlarda hedefin sakın AAA tarzında oyun yapacağım falan olmasın. Mümkün mertebe Flapy Bird tarzı oyunlarla başla. Zamanla oyun yapmanın sana göre olup olmadığını anlarsın zaten. Öyle AAA tarzı oyun yapacağım falan dersen tek kişiyle o iş zor değil direk imkansız. Meşhur GTA V bile 2000 kişilik Rockstar Games'in kaç yılına mal oldu. Tek kişiyle olacak işler değil bunlar. Onun için ufak tefek oyunlarla başlaman en iyisi olur. Nelere ihtiyacın olduğunu da seçtiğin oyun motoru sayesinde öğreneceksin zaten. Araştıra araştıra çözersin.
Ama istisnalar da var mesela Kerim kumbasar'ın geliştirdiği Morphine, Play store da 100milyon indirilen Soner Karanın Traffic Rider adlı oyunu bunlar bir kişinin elinden çıktı ve büyük sükse yaptı. Tabi bunlar GTA V ile kıyaslanamaz ama iyi para kazandıkları kesin.

Bana kalırsa Flappy Bird basit kalır. Tabii, eğer C++ kullanmazsa. Eğer C++ kullanırsanız @Hikmet Benol, o zaman önce C++ öğrenecek, oyun motorundan önce onunla pratik yapacak, nerede ne kütüphane kullanmanız gerektiğini bilecek, sonra oyun yapımına geçeceksiniz. Bence Blueprint başlangıç için iyi bir seçenek.
Senin oynunu bekliyoruz. Ne zamana çıkar?

Oyun yapmak bir iştir. Bu yüzden kafada kesinleştirmeden, A4 kağıtlarına yapacağınız oyunun taslağını çıkarmadan yani ciddi bir şekilde oyunu kağıda dökmeden başlanılacak bir iş değil. Dikkat edersen yapılacak demiyorum başlanılacak diyorum. Yani bunlar sadece başlamak için. Bir de zaman sorunsalı var.

Tüm bunları karşılıyorsan, fikrini hafifçe belirt oyun motoru önereyim. Udemy'den ders alır başlarsın.
Hikaye tarzında düşünüyorum ve istekliyimde. Hikayeyi'de çıkarabilirim ortaya. Önerilerinizi bekliyorum.

3D Hikaye oyununun ana kısımları;
Senaryo (Kağıt üzerinde belirlenmeli)
Senaryo animasyonları (Canlandirmalari)
3D Modeller (Karakterler, silahlar, araçlar vb)
3D Animasyonlar (Hangi silahı nasıl tutacak, eli o esnada nerede duracak vb)
Model iskeletleri (Animasyonu olması için riglenmesi (iskelet eklenmesi) gerekir)
Ses efektleri (Silah sesleri, yürüme sesleri, konuşma sesleri)
3D Modellerin Textureleri (Uvmap)
Render (Textureleri gerçekçi yapmak)
Işıklandırma
Harita tasarımı
Kodlama

Eğer kendi oyunun olmasını istiyorsan hepsi sana ait olmalı. İnternette bulursun modelleri efektleri ama o zaman oyun senin olmaz, sadece kendini kandırırsin.

@Hikmet Benol Hala nasıl bir oyun olacağını söylememişsin savaş atmosferi var tamam da nasıl? FPS mi TPS mi RTS mi? Hangi oyunlara benzeyecek COD2 mi? Delta Force mi? BF2 mi? Hikaye ilerlerken araya mesela sinematikler girecek bunları ayrı bir animasyon programı ile yapacaksın. Sadece bu bile sıkıntı yani 🙂 Oyunnun kamera bakış açısını, yapısını falan söyle de ona göre önerelim.

@Hikmet Benol Hala nasıl bir oyun olacağını söylememişsin savaş atmosferi var tamam da nasıl? FPS mi TPS mi RTS mi? Hangi oyunlara benzeyecek COD2 mi? Delta Force mi? BF2 mi? Hikaye ilerlerken araya mesela sinematikler girecek bunları ayrı bir animasyon programı ile yapacaksın. Sadece bu bile sıkıntı yani 🙂 Oyunnun kamera bakış açısını, yapısını falan söyle de ona göre önerelim.
FPS tarzında. Hikayesi COD'e benzeyecek yani oyunda bir grubun peşinde olacam. Aralara konuşmalar eklemeyi düşünüyorum bu konuda her türlü çalışırım ister 1 yıl ister 10 yıl olsun hiç sıkıntı yok. Senaryosunu'da yazabilirim isterseniz ama bir çok kişi gülecek yapamaz filan diye.
Savaş atmosferi olacak.

Senin oynunu bekliyoruz. Ne zamana çıkar?
Antrenman modu bitmek üzere. Aslında oyun bitti ama biraz daha geliştiriyorum. İsterseniz geçerli halini atayım size, beraber oynayalım? :)
@YekDuduSisi yazdıklarını hallettikten sonra kodlama kısmı Blueprint kullanılırsa çok kolay. Ayrıca neden yazdıklarıma güldünüz? Komik bir şey yazmadım sandığım kadarıyla.

Düzenleme : 2. mesajımda "büyük bir oyun olursa" demişim ama onun devamı gelecekti. Büyük bir oyun olursa çok daha uzun sürer.

FPS tarzında. Hikayesi COD'e benzeyecek yani oyunda bir grubun peşinde olacam. Aralara konuşmalar eklemeyi düşünüyorum bu konuda her türlü çalışırım ister 1 yıl ister 10 yıl olsun hiç sıkıntı yok. Senaryosunu'da yazabilirim isterseniz ama bir çok kişi gülecek yapamaz filan diye.
Savaş atmosferi olacak.
10 değil en az 20 yıl sürer. COD alanında profesyonel 100 kişi tarafından falan yapılıyor. Sen o seviyeye gelene kadar 8 yıl geçer. 12 yıl ise modellemesi, kodlaması, animasyonu derken geçip gider.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı