Oyun Yapmak İçin Nelere İhtiyaç Vardır ve Neler Öğrenilmeli?

Antrenman modu bitmek üzere. Aslında oyun bitti ama biraz daha geliştiriyorum. İsterseniz geçerli halini atayım size, beraber oynayalım? :)
@YekDuduSisi yazdıklarını hallettikten sonra kodlama kısmı Blueprint kullanılırsa çok kolay. Ayrıca neden yazdıklarıma güldünüz? Komik bir şey yazmadım sandığım kadarıyla.

Düzenleme : 2. mesajımda "büyük bir oyun olursa" demişim ama onun devamı gelecekti. Büyük bir oyun olursa çok daha uzun sürer.
Bende gelirim oynamaya 😀

10 değil en az 20 yıl sürer. COD alanında profesyonel 100 kişi tarafından falan yapılıyor. Sen o seviyeye gelene kadar 8 yıl geçer. 12 yıl ise modellemesi, kodlaması, animasyonu derken geçip gider.
Evet CoD tarzı zamanının AAA türü denilecek oyunu 10 kişilik ekiple yapmak zor. Nedenleri;
1 - Konuşmalar. Konuşmalar için sesler benzersiz olmalı. Yani, 2 kişiyi aynı kişi seslendirmemeli.
2 - Modeller. Günümüz kalitesine yetişip, tutunabilmek için yüksek poligonlu modeller yapmanız gerekiyor. Gerekli sisteme sahip misiniz?
3 - Dokular. Yapacağınız dokular gerçeğe yakın, gerçekçi olmalı.
4 - Kodlama. C++ kullanırsanız oyunu istediğiniz kadar esnek yapabilirsiniz. Blueprint kısmında bu kadar esnek davranamazsınız.
@Ribozom ve @TheJOK3R hocam sizi konuma davet ediyorum, konuyu dağıtmayalım. Eğer istiyorsanız 2. betayı yayınlayayım?

10 değil en az 20 yıl sürer. COD alanında profesyonel 100 kişi tarafından falan yapılıyor. Sen o seviyeye gelene kadar 8 yıl geçer. 12 yıl ise modellemesi, kodlaması, animasyonu derken geçip gider.
Tabiki sadece amacım ondaki sahne tarzları baya güzel yani özellikle beni MW4 etkilemişti. Hocam cidden benim için sıkıntı yok. MnB Bannerlord'da aynısı oldu baya uzun sürdü ben her şeyimi ortaya koyarım. Zaten olay olacak ben karakter olarak 4 kişinin peşine düşecem oradan izlerle 1.kişiyi bulacam ona hesap soracam o cevaplayacak ama diğer karakterlerde bu hemen olmayacak. Sonra benim asker grubumda hain olacak ve 2. kişi ona bir göz hareketi ya da el hareketi yapacak ve öldürecek kendini ve ben izlerle takip edip 3.ve 4.kişiyi bulacağım sonra onları sınayınca hedefte benim ana komutanımı gösterecek ve ben de onu öldüreceğim. Evet hikaye belki basit belki fantastik ama yapmak için her şeyimi ortaya koyacağım.
Evet CoD tarzı zamanının AAA türü denilecek oyunu 10 kişilik ekiple yapmak zor. Nedenleri;
1 - Konuşmalar. Konuşmalar için sesler benzersiz olmalı. Yani, 2 kişiyi aynı kişi seslendirmemeli.
2 - Modeller. Günümüz kalitesine yetişip, tutunabilmek için yüksek poligonlu modeller yapmanız gerekiyor. Gerekli sisteme sahip misiniz?
3 - Dokular. Yapacağınız dokular gerçeğe yakın, gerçekçi olmalı.
4 - Kodlama. C++ kullanırsanız oyunu istediğiniz kadar esnek yapabilirsiniz. Blueprint kısmında bu kadar esnek davranamazsınız.
@Ribozom ve @TheJOK3R hocam sizi konuma davet ediyorum, konuyu dağıtmayalım. Eğer istiyorsanız 2. betayı yayınlayayım?
Hocam biz arkadaşlarla konuştuk böyle şeylere ilgimiz var seslendirmeyi yapacağız.
Sistemimi belirlemiştim sadece Ekran Kartı belirsiz kaldı o konuda 2060, 2060S alacağım. İşlemci ise 2700X, Ram 16 GB, Tomahawk Max.

Tabiki sadece amacım ondaki sahne tarzları baya güzel yani özellikle beni MW4 etkilemişti. Hocam cidden benim için sıkıntı yok. MnB Bannerlord'da aynısı oldu baya uzun sürdü ben her şeyimi ortaya koyarım. Zaten olay olacak ben karakter olarak 4 kişinin peşine düşecem oradan izlerle 1.kişiyi bulacam ona hesap soracam o cevaplayacak ama diğer karakterlerde bu hemen olmayacak. Sonra benim asker grubumda hain olacak ve 2. kişi ona bir göz hareketi ya da el hareketi yapacak ve öldürecek kendini ve ben izlerle takip edip 3.ve 4.kişiyi bulacağım sonra onları sınayınca hedefte benim ana komutanımı gösterecek ve ben de onu öldüreceğim. Evet hikaye belki basit belki fantastik ama yapmak için her şeyimi ortaya koyacağım.
Hikayeyi en az 30 kat detaylandirmak gerekiyor ve hiç vakit kaybetmeden başlamanı öneririm.
3D Modelleme = 3ds Max, Maya, Blender, Cinema4D, Sketchup, Zbrush
3D Animasyon = Maya, Blender, 3ds Max
Texture = Substance Painter
Oyun Motoru = Unreal Engine 4

Unity önermiyorum. Yazdıklarımın hepsi çok kaliteli programlar, her alandan birinde uzmanlaşman yeterli.

Hikayeyi en az 30 kat detaylandirmak gerekiyor ve hiç vakit kaybetmeden başlamanı öneririm.

Unity önermiyorum. Yazdıklarımın hepsi çok kaliteli programlar, her alandan birinde uzmanlaşman yeterli.
Hocam senaryoyu sonra detaylı olarak yazacağım.

Eğer tek kişi yapmak istiyorsan, yani bir ekibin yoksa, sadece oyun motorunda uzmanlaşman aylarını-yıllarını alacak zaten. Bir de animasyon, modelleme gibi ayrı alanlarda da uzmanlaşmaya çalışmak bana açıkçası çok mantıklı gelmedi. İnternet üzerinden çok ucuza mükemmel karakterler, modeller alabiliyorsun. Hedef platformuna göre oyun motorunu seçmelisin. İnternette bütün oyun motorlarının amaçları, artıları eksileri ile alakalı tonla video var. Motoru seçtikten sonra oyuna girişmeden önce motoru iyice öğrenmen lazım. Zaten bir süre sonra kendi kendini eğitmeye başlayacaksın. Unreal motorunu seçersen kaynak konusunda yardımcı olurum, Kolay gelsin :)

Ben de Unity'i önermiyorum. Bu arada bence bedava modelleme için Blender en iyi seçenek. SketchUp kullanmıştım ama birtakım problem yaşadım.

Neden Unity'yi önermiyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili forum ben savaş tarzı ya da hikaye türü oyun yapmak istiyorum sizce neler bilmem gerekiyor ve nasıl yapabilirim?
Bir de silah nasıl yapabilirim? Silah tutuşları?
Bir de hangi kodlamayı bilmem lazım?
Python biliyorum. Python ile yapabilir miyim? Yoksa başka öğrenmeli miyim?
Oyun yaparken ne türde nasıl geçmesini önermenizide isterim görüşlerinizve bilgilendirmeleriniz benim için önemli.
@Silinen üye hocam yardımcı olma ihtimaliniz var mı?
Öncelikle en bilinen oyun motorlarını kullanacağını varsayarak (Unreal Engine, Unity) Unreal Engine kullanmak istiyorsan C++ Unity kullanmak istiyorsan C# öğrenmelisin. Ayrıca tek başına büyük çaplı oyunlar yapamazsın çünkü çok fazla alanı kapsıyor oyun yapımcılığı. (Ses efektleri, Dokular, Animasyonlar, Kodlama, Obje Tasarımı) vs. Kodlama için "Visual Studio" kullanılır genelde, obje ve karakter tasarımı için ise Blender (ücretsiz) veya Maya (ücretli) tercih edebilirsin. Diğerleri konusunda YouTube'da bir çok bilgilendirici video var. Sana söylediklerimi yazarak bile rahatlıkla istediğim bilgiye ulaşabileceğin bir video bulabilirsin. Şimdiden kolay gelsin 😅👋🏻

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı