Oyun yapmak için tavsiyeler

UE'nin mi Türkçe kaynağı az? Motorun kendisi bile Türkçeyken bunu nasıl diyebiliyorsunuz?

Türkçeye çevrilen ama toplumun ilgi göstermediği oyunlar ve programlar çok fazla. UE hata giderme için elle tutulur çok fazla kaynak bulunmuyor. Tabii bu benim kısıtlı araştırmama dayalı söylediğim sözler.

Youtube için diyorum ve bence kaynaklar yine fazla yok.
Siz "Kaynak" olarak YouTube'dan bahsediyorsanızz sizin sorununuz. Ki zaten YouTube da bile bir oyunu baştan inşa edecek kadar bilgiyi öğretenler var. Yapan da var.

Türkçeye çevrilen ama toplumun ilgi göstermediği oyunlar ve programlar çok fazla. UE hata giderme için elle tutulur çok fazla kaynak bulunmuyor. Tabii bu benim kısıtlı araştırmama dayalı söylediğim sözler.
Yeteri araştırma yapamamışsınız demek ki.

Siz "Kaynak" olarak YouTube'dan bahsediyorsanızz sizin sorununuz. Ki zaten YouTube da bile bir oyunu baştan inşa edecek kadar bilgiyi öğretenler var. Yapan da var.

Başlığı açan arkadaş Youtube'dan bahsediyordu, yoksa bir sürü forum ve kaynaklar var. Gösterenler var ama yine az, mesela RPG oyunu nasıl yapılır başlığında herşeyiyle gösteriyor bir seri olarak. Ama izleyen birisinin kendi başına bir şeyler yapabilmesin sağlayacak bilgi yok "genelde".

Tabii bir kaynağın işe yarama oranı mı yoksa toplam kaynak sayısı mı önemli, bunu önce tartışmalıyız. Ben de oldukça fazla içeriğe rastladım ama netice çok parlak olmadı. Yakında UE ile çalışacağım. Şuan bilgisayarımda program var ama hata veriyor.

Başlığı açan arkadaş Youtube'dan bahsediyordu, yoksa bir sürü forum ve kaynaklar var. Gösterenler var ama yine az, mesela RPG oyunu nasıl yapılır başlığında herşeyiyle gösteriyor bir seri olarak. Ama izleyen birisinin kendi başına bir şeyler yapabilmesin sağlayacak bilgi yok "genelde".
Tam olarak nerde YouTube'dan bahsetmiş anlayamadım.
Oyun yapmak istiyorum, sadece laptopum var başka nelere ihtiyacım var? Nasıl yaparım?
Bu mesajda? İsterseniz CTRL + F yapıp YouTube yazın. Sadece sizin mesajınız çıkıyor. Bilginiz olsun diye dedim.
Tabii bir kaynağın işe yarama oranı mı yoksa toplam kaynak sayısı mı önemli, bunu önce tartışmalıyız. Ben de oldukça fazla içeriğe rastladım ama netice çok parlak olmadı. Yakında UE ile çalışacağım. Şuan bilgisayarımda program var ama hata veriyor.
Öğrenmeye çalışmamışsın demekki.
Sadece birkaç örnek. Şahsen bende 5 üzerinden en düşüğü 4.5 gözüküyor. Sizde de öyle mi? Hepsini aldım ve bitirdim. Benden de 5'er ekleyip bir hesaplayın.
Mesela bu da yeni eklenmiş "MULTİPLAYER" 'TÜRKÇE' kursu:

Bunu da alacağım. Zaten 3 tane ingilizcesi vardı. Sadece belki ekstradan bilgi öğretiyordur diye ve destek amaçlı.
Biraz daha bakarsam çok daha fazlasını bulurdum.

Türkiye'de Epic Games Eğitmen sertifikalı:

Şahsen şu attığım birkaç örnekle yapamayacağım bir şey var mı yeni başlayan birisi olsaydım?

@tokatsarmasi Eğer cihazınız iyiyse bu üstte attıklarım sizin de işinize yarayabilir.

Udemy gibi platformlarda elbette bilgi var, çok yararlı olabilir. Ben de Blueprint'i deneyecektim, lakin bilgisayarımın gücü elvermiyor.

Udemy gibi platformlarda elbette bilgi var, çok yararlı olabilir. Ben de Blueprint'i deneyecektim, lakin bilgisayarımın gücü elvermiyor.
Sisteminiz yettiğinde, bu kadar kaynak içerisinde de aradığınızı bulamazsanız, etiketleyin. Blueprint ilgilendiği alan. Ancak siz her sorun için etiketleyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı