Oyun Yapmak İçin Yazılıma Nereden Başlanmalı?

Makaleler
51
Dostlar ben oyun yapmak istiyorum ve daha önce hiç yazılım tecrübem olmadı. İngilizce'm oldukça iyi ve Unity üzerinden oyun yapmak için C# öğrenmem gerektiğini biliyorum. Oyun yapmaya geçmeden önce yapmam gereken bir şey, öğrenmem gereken başka bir dil var mı? Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Unity nedir yapmayın :D. Unreal Engine öğrenmeyi çalışısın. Unreal engine 5 çıkınca ortalık çok fena karışacak.
Hocam dediğim gibi hiç tecrübem yok. Oyun yapmaya 2D oyunlardan başlamak istiyorum. İlk deneyimler için Unity en iyisi diyorlar.

Arkadaşın dediği gibi ben de UE4'ten başlamayı düşünüyorum. Sonuçta UE4 Unity'e göre daha karmaşık olsa da daha kapsamlı olduğu gerçeğini de değiştirmez. UE4'ten başlamanız daha iyi olacaktır daha yavaş ve zorlu bir süreç geçer ama Unity'den UE4'e geçme zahmetini ortadan kaldırmış olursunuz ve daha iyi projeler ortaya çıkar.

Bence asıl hedefin 3D ise 3D yaparak başla. Çünkü 2D sistemiyle 3D sistemi çok farklı, başka bir dünya. 2D sistemini oturttuktan sonra 3D'ye geçince öğreneceğin çok daha fazla şey olacak ve sıfırdan başlamış gibi olacaksın. Üstesinden gelirim diyorsan bilemem ama bence zorlu bir süreç. Direk olarak 3D üzerinden gidersen daha rahat olur senin için.
Başlangıç için Unity diyen çok kişi var ama bence bu biraz da kişiden kişiye göre değişiyor. Mesela ben ilk Unity ile öğrenmeye başladım fakat motoru sevemedim, bana uygun gelmedi, öğrenemedim. Unreal'a geçince çok daha hızlı geliştiğimi fark ettim. Yani senin yapacağın tek şey, başlamak. :D Gerisi rayına oturuyor zaten.

C++ zor dildir. İlk önce Unity öğrenin bence. Eğer oyununuz tutarsa Unreal geçersiniz ki Unreal Engine kullanıyorsunuz diye müthiş grafikli bir oyun yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Çok iyi bir bilgisayarınız olması gerekiyor. Ancak Unity için aynı şeyler geçerli değil. Unity ile ilgili daha fazla Türkçe kaynak var ve daha kötü bir bilgisayar bile yeterli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı