Oyuna Girdiğim An PC Resetliyor

elkadnezar

Kilopat
Daha fazla  
Oyuna girdiğim saniye hemen reset atıyor. PC açıldığında ise WattMan hatası veriyor. AIDA64 ile test ettim, işlemcide, RAM'de falan sorun yok ama ekran kartını stres testine soktuğum saniye hemen bilgisayar kapanıyor. Arada PC boştayken, hiçbir şey yapmıyorken falan reset atıyor. DDU ile Driver'ları silerek bir sürü Driver denedim, 2018'deki Driver'ları denedim ama yok, olmuyor. MSI Afterburner ve ASUS GPU Tweak sildim, yine yok. En son dosyalarımı yedekle deyip bilgisayarı sıfırla dedim, her şeyi silip tekrar denedim yine olmadı. MHz düşürme, voltaj düşürme vs her şeyi denedim ama olmuyor. AMD'nin tüm driverlarını sildiğimde ve aygıt yöneticisinde Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı gözüktüğünde ise AIDA64 ile test yapabiliyorum, uzun uzun denemedim ama en azından anında kapanmıyor. Ve PSU'ya kulağımı yaklaştırdığımda böyle cızırtı gibi sesler geliyor, fanı falan çalışıyor ama bu seste pek normal gelmedi. Sorun PSU'da mı? Yoksa ekran kartı mı bozuk?

Tüm sistemim;
Adata 480GB SU630
G.Skill 8 GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
Power Boost VK-G2052S RGB 650W 80+ Tempered Glass Kasa
ASUS AREZ Dual Radeon RX580 OC 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
ASUS B450M Dragon 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4
AMD Ryzen 3 3300X

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir PSU'da deneme şansınız var mı? Siz denenebilecek bütün yolları denemişsiniz WattMan hatası ile ilgili. Sorun donanım parçalarında da olabilir belki. Garantileri devam ediyorsa garantiye verin derim.

Oyuna girdiğim saniye hemen reset atıyor. PC açıldığında ise WattMan hatası veriyor. AIDA64 ile test ettim, işlemcide, RAM'de falan sorun yok ama ekran kartını stres testine soktuğum saniye hemen bilgisayar kapanıyor. Arada PC boştayken, hiçbir şey yapmıyorken falan reset atıyor. DDU ile Driver'ları silerek bir sürü Driver denedim, 2018'deki Driver'ları denedim ama yok, olmuyor. MSI Afterburner ve ASUS GPU Tweak sildim, yine yok. En son dosyalarımı yedekle deyip bilgisayarı sıfırla dedim, her şeyi silip tekrar denedim yine olmadı. MHz düşürme, voltaj düşürme vs her şeyi denedim ama olmuyor. AMD'nin tüm driverlarını sildiğimde ve aygıt yöneticisinde Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı gözüktüğünde ise AIDA64 ile test yapabiliyorum, uzun uzun denemedim ama en azından anında kapanmıyor. Ve PSU'ya kulağımı yaklaştırdığımda böyle cızırtı gibi sesler geliyor, fanı falan çalışıyor ama bu seste pek normal gelmedi. Sorun PSU'da mı? Yoksa ekran kartı mı bozuk?

Tüm sistemim;
Adata 480GB SU630
G.Skill 8 GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
Power Boost VK-G2052S RGB 650W 80+ Tempered Glass Kasa
ASUS AREZ Dual Radeon RX580 OC 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
ASUS B450M Dragon 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4
AMD Ryzen 3 3300X
PSU çok dandik. Powerboost, Gamepower veya Rampage gibi markalardan kaçınmanız lazım güzelim sistemleri öldürürler. PSU' dan olabilir.

Oyuna girdiğim saniye hemen reset atıyor. PC açıldığında ise WattMan hatası veriyor. AIDA64 ile test ettim, işlemcide, RAM'de falan sorun yok ama ekran kartını stres testine soktuğum saniye hemen bilgisayar kapanıyor. Arada PC boştayken, hiçbir şey yapmıyorken falan reset atıyor. DDU ile Driver'ları silerek bir sürü Driver denedim, 2018'deki Driver'ları denedim ama yok, olmuyor. MSI Afterburner ve ASUS GPU Tweak sildim, yine yok. En son dosyalarımı yedekle deyip bilgisayarı sıfırla dedim, her şeyi silip tekrar denedim yine olmadı. MHz düşürme, voltaj düşürme vs her şeyi denedim ama olmuyor. AMD'nin tüm driverlarını sildiğimde ve aygıt yöneticisinde Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı gözüktüğünde ise AIDA64 ile test yapabiliyorum, uzun uzun denemedim ama en azından anında kapanmıyor. Ve PSU'ya kulağımı yaklaştırdığımda böyle cızırtı gibi sesler geliyor, fanı falan çalışıyor ama bu seste pek normal gelmedi. Sorun PSU'da mı? Yoksa ekran kartı mı bozuk?

Tüm sistemim;
Adata 480GB SU630.
G.Skill 8 GB Ripjaws V kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single kit RAM.
Power Boost VK-G2052S RGB 650W 80+ tempered glass kasa.
ASUS AREZ Dual Radeon RX580 OC 8 GB GDDR5 256 Bit ekran kartı.
ASUS B450M Dragon 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4.
AMD Ryzen 3 3300X.

PSU'da sorun olabilir PSU dediğimiz şey güvenilir değildir tüm sistemi bozabilir büyük ihtimal PSU ile alakalı gücü aniden güvenlik amaçlı kesiyor olabilir.

Sistem GPU'dan asiri guc cekmeye basladigi an kesiliyor. Arkadaslarin dedigi gibi PSU sarap tabiriyle kopek olduren cinsten. Power'in uzerindeki GPU'ya giden 8 pin kablosunu baska bir 8 Pin'e tak dene. Buyuk ihtimal PSU ile ilgili. WattMan genelde kritik hatalarda sistem kapandiginda WattMan bir hatadan dolayi ayarlari sifirladi der buradaki klasik WattMan hatasi degildir o aslinda.

Sistem GPU'dan asiri guc cekmeye basladigi an kesiliyor. Arkadaslarin dedigi gibi PSU sarap tabiriyle kopek olduren cinsten. Power'in uzerindeki GPU'ya giden 8 pin kablosunu baska bir 8 Pin'e tak dene. Buyuk ihtimal PSU ile ilgili. WattMan genelde kritik hatalarda sistem kapandiginda WattMan bir hatadan dolayi ayarlari sifirladi der buradaki klasik WattMan hatasi degildir o aslinda.
İşte AMD o kadar müthiş yazılım var ki hatanın kronik mi yoksa donanım arızası mı bilemiyoruz. Hata veriyor ama neden ?
1 Ay önce aynı dertten müzdariptim. Denemediğim yol kalmadı. En son çare olarak farklı bir PSU denedim ve hala sorun devam etti, bende yeni bir tane ekran kartı aldım ve bu hatadan kurtuldum.
Hepimiz PSU dedik fakat evet sorunu tam olarak çözmek zor. Siz en iyisini yapmışsınız. Bende kullandığım kartın tek bir hatasına bakıyorum artık.

Farklı bir PSU'da deneme şansınız var mı? Siz denenebilecek bütün yolları denemişsiniz WattMan hatası ile ilgili. Sorun donanım parçalarında da olabilir belki. Garantileri devam ediyorsa garantiye verin derim.
Elimde başka PSU yok hocam maalesef. Yani bir şekilde ayarlarım ama onlar dahada kötü olur. Arada resetlediğinde tekrar açılırken ''Windows 10 düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor'' hatası veriyor. Temiz kurulum yapmayı düşünüyorum. Bu da olmazsa buradaki bir bilgisayar tamircisine götürüp başka PSU ile denetirim, başka PSU ile düzelmezse sorun zaten muhtemelen ekran kartındandır, onu garantiye yollarım. Deneyebileceğim hemen her şeyi denedim, sadece bunlar kaldı, bakıp görcez artık.
İşte AMD o kadar müthiş yazılım var ki hatanın kronik mi yoksa donanım arızası mı bilemiyoruz. Hata veriyor ama neden ?
Bu da ayrı bir sorun, donanımsal bir sorun mu en azından onu bilsem hemen garantiye yollarım ama hiçbir şekilde anlayamıyoruz.
Format attım, daha bilgisayara hiçbir program yüklememişken kendi kendine driverları falan yükledi Windows 10. Sonra tekrar resetlemeye başladı. Hemde bu sefer masaüstünü bile zor görmeye başladım. Denediğim her çözümde daha da şiddetleniyor. Ekran kartını devre dışı bırakıp girebildim buraya, yoksa buraya girene kadar defalarca kez reset atıyor.
@Silinen üye bir göz atabilir misin acaba? Günlerdir uğraşıyorum, çözemedim halen.
Elimde başka PSU yok hocam maalesef. Yani bir şekilde ayarlarım ama onlar dahada kötü olur. Arada resetlediğinde tekrar açılırken ''Windows 10 düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor'' hatası veriyor. Temiz kurulum yapmayı düşünüyorum. Bu da olmazsa buradaki bir bilgisayar tamircisine götürüp başka PSU ile denetirim, başka PSU ile düzelmezse sorun zaten muhtemelen ekran kartındandır, onu garantiye yollarım. Deneyebileceğim hemen her şeyi denedim, sadece bunlar kaldı, bakıp görcez artık.

Bu da ayrı bir sorun, donanımsal bir sorun mu en azından onu bilsem hemen garantiye yollarım ama hiçbir şekilde anlayamıyoruz.
Format attım, daha bilgisayara hiçbir program yüklememişken kendi kendine driverları falan yükledi Windows 10. Sonra tekrar resetlemeye başladı. Hemde bu sefer masaüstünü bile zor görmeye başladım. Denediğim her çözümde daha da şiddetleniyor. Ekran kartını devre dışı bırakıp girebildim buraya, yoksa buraya girene kadar defalarca kez reset atıyor.
@Silinen üye Abi bir göz atabilir misin acaba? Günlerdir uğraşıyorum, çözemedim halen.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı