Çözüldü Oyuna girince i3 12100F sistem kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 12 GB PNY
İ5 12400F
Corsair 16 GB Ram
Asus H610M-H
Lexar 256 GB M2 SSD
Snowman T6 ultra kule tipi soğutucu
Gameline Akvaryum kasa
MSI 27 inç 170 hz monitör
Aula F75 %60 klavye
Attack Shark R1 kablosuz mouse
90x40 mousepad
Meslek
Tekniker
Arkadaşlar selam.
Yaklaşık 10-11 aydır bu sorunla boğuşuyorum. Öncelikle sorunum PUBG'de harita yükleme ekranına gelince, CS 2'de lobiye girince vs sistem komple yeniden başlıyor. Ama Valorant'ta herhangi bir sorun yok.
En başta işlemci çok ısınıyordur diye düşünüp bilgisayarı güç tasarrufu modunda kullanmaya başladım ve işe yaradı. 2 ay sonra tekrar aynı şeyler olmaya başladı. Çözünürlüğü değiştiriyorum Hz düşürüyorum ama yok.
En son gidip Snowman T6 Ultra soğutucu aldım kasayı da komple değiştirdim. 6-7 ay herhangi bir sorun yaşamadım. Bir oh çektim bugünler de bu olay tekrar olmaya başladı.
Sinirlenip kasayı yerinden oynatıyorum düzeliyor. Belli bir süre sonra tekrar aynı şey oluyor.
2021'de aldım bilgisayarı ikinci el olarak içinde değiştirmediğim bir tek PSU kaldı. Sorun sizce ondan olabilir mi? Ondan önce de ekran kartını değiştirmiştim sorun yine çözülmüştü ama belli bir süre sonra tekrar aynı şey oldu.
Çözüm önerisi olan var mı? Baştan söyleyeyim PSU kaynaklı yazıp geçmeyin. Sistemi ilk aldığımda herhangi bir sorun yoktu 1 sene boyunca da bir sorun yoktu. İşlemciyi aldıktan sonra 8-9 ay sonra bunlar olmaya başladı. Oyun içi sıcaklıklar da normal.
i3 12100F.
GTX 1660 Super.
Gigabyte H610M-H
Corsair 8x2 RAM.
Frisby PSU.

2E2BC5C7-A979-4E14-9B66-AF637F01A8E1.jpeg

01E38DC7-337D-4E09-BD23-6D6905CF7330.jpeg

Çözüm
Çözüm.

Psuda elektriksel problem olduğunu düşünüyorsanız fotoğraftaki gibi yaparak sağlıklı olmayan bir çözüm olarak yapabilirsiniz. Şuan sistem kapanmıyor.
Dediklerinize göre ya sıcaklıktan ya PSU'dan koku gelirdi.
T6 Ultra kullanıyorsunuz ve ısınmadığını söylüyorsanız.
Muhtemelen çok enerji çektiği zaman PSU yetersiz geliyor -eski olduğundan olabilir, problemli olabilir- güç tasarrufu modunda kapanmaması ve ağır olmayan oyunlarda kapanmaması da buna işaret edebilir.

OCCT PSU testi yapmanızı tavsiye ediyorum.

Çözüm.

Psuda elektriksel problem olduğunu düşünüyorsanız fotoğraftaki gibi yaparak sağlıklı olmayan bir çözüm olarak yapabilirsiniz. Şuan sistem kapanmıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_1027.png
    IMG_1027.png
    190,1 KB · Görüntüleme: 27
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı