Arkadaşlar merhaba öncelikle yeni bi konu açmadım buradan devam etmek istedim.
1,5 - 2 ay önce teknobiyotikten toplama bir kasa aldım. Amd ryzen7 2700x ve Galax GeForce GTX1660Ti White 6GB 192Bit GDDR6 parçaları var içinde.
Kasa ilk geldiğinde witcher 3 ü steamden çektim ve oynamaya başladım hiçbir sorun yoktu. Daha sonra bannerlord'u çektim ve ilk açılışta bu arkadaşın anlattığı olay oldu. Eğer ekran kararısa power tuşuna uzun basıp kapatmaktan başka çareniz kalmıyor. Nvidiadan son driverı çektim güncelledim oyun açıldı ultrada da hiçbir sıkıntı olmadan oynadım birkaç gün de böyle geçti. Daha sonra arada sırada oyun açılınca bu siyah ekran hatasını yeniden vermeye başladı. Artık sadece bannerlordda değil witcherda da verdi odysey'de de verdi. Yani 3 kere oyunu açıyorsam 1'inde mutlaka hata veriyodu. Ama oyun açılırsa saatlerce oyna sorun olmuyordu. GPU maks 65-70 derecelerde takılıyordu. Bir de bilgisayarı yeniden başlatınca ekran sürücüsü başlatılamadı hatası da alıyordum sürekli.
Daha sonra yabancı forumlara baktım nedir ne değildir diye. Ben de size yapmanız gerekenleri sıralıyorum.
1-GPU'ya 8 pinli bir güç girişi olması lazım bunların 6 tanesi birleşik 2 tanesi ayrı. Bu 2 ayrı olan çok iyi oturtulmamış oluyor bunu bi kontrol edin. Eğer sorun buysa çok şanslısınız.
2-Windows otomatik driver yüklemeyi kapatın, DDU'yu indirin, güvenli modda açıp ekran kartı driverını silin ve en güncelini kurunç DDU yla güvenli modda silme kısmı önemli arkadaşlar. Bu işinizi çözdüyse yine aşırı şanslısınız.
3- Bu maddeye geldiyseniz sizde de artık işler biraz karışacak. Parça garantisini bozuyor mu bilmem GPU'nun termal macunu değiştirin ben satın aldığım yerden henüz bi onay almadığım için vidalara dokunmadım ama garantiyi bozmaz derlerse açıp bi termal macuna bakacağım.
4-PSU'nuzu kontrol edin. GPU'ya yeterli güç gelmiyor olabilir. Bu çözüm internet kullanıcılarının %50'sinde işe yaramış %50'sinde ise işe yaramış. Bende 600w bronz psu var bu yüzden çok ihtimal vermiyorum.
5-Benim en son çözüm olduğunu zannettiğim olay. Bu zamana kadar gpu'nuza overclock yaptıysanız geri alın. Ben o işlere hiç girişmedim ama sanırım benim kartım overclocklu gelen bir kart. O yüzden önce Galax ın sitesinden bir program indirip ayarları min'e çektim. İşe yaramadı. Daha sonra MSI Afterburner indirip çekirdek ayarlarını -50'ye düşürdüm. Voltaja dokunmadım fan hızına da dokunmadım. Bunu yapınca oyun açılışlarında bi sorun olmadı fakat yukarıda dediğim 3 te 2 lik kısma da denk gelmiş olabilirim.
Aynı zamanda bunu yaşayıp çözmüş arkadaşlardan destek istiyorum hala. Tam çözümünü veya tam nedenini bilen varsa yazarsa çok sevinirim. Satın aldığım yere de mail atıtm geri dönmezlerse ptesi veya salı arayacağım. İlla ki başlarına gelmiştir böyle bir sorun diye düşünüyorum.
veya sen 2 sene önce bu sorunu nasıl çözdün?