Oyuncak araba motoru fişe takılır mı?

Hocam motor sürücü almanız gerek.
Evet ben onu unutmuşum. Aracı nasıl kontrol edecek bilmiyorum ama uzaktan kumanda işine girecekse o motorlar için sürücü gerekiyor. Bir de temel lehimleme bilgisi. 18650 alacaksa puntolama da gerekebilir. Uzun iş yani. En kısa yoldan bir akü alıp direkt hedefe verilebilir (Sürücü, uzaktan kumanda kartı. Neyde kullanılacaksa.).
Hocam şimdilik anahtar ile bastığımda çalışmasını istiyorum. Eğer her şey güzel giderse onları yaparım.
O zaman akü ve motor yeter.
 
Fazla tork istiyorsanız yüksek akımlı bir güç kaynağı ve dişlilerle şanzıman benzeri bir sistem yapmanız gerekiyor. Motorun üzerinde model kodu yazıyor mu? Eğer yazıyorsa internetten anma (azami akım) ve nominal akım değerleri bulunabilir. Eğer daha fazla hız isteniyorsa ayarlı güç kaynağı ve ampermetre ile voltajı veri sayfasında belirtilen anma akım değerinin aşağısında olacak şekilde çalıştırırsanız uzun vadede ömrü kısalabilir ama yüksek hız alırsınız. (Bu işlemi motora çok yüklenme yapacaksanız yapmanızı önermem).
 
Oyuncak arabanın motorunu söktüm fakat pil ile gerçekten istediğim güçte dönmüyor. Elimle bile durdurabiliyorum. Direkt fişe bağlasam ne olur?
Şarj adaptörü ile olur
 
Şarj adaptörünün akımı yetse bile voltajı yetmiyor. Bendeki yazıcı motorları 12V 1 amper çekiyor yükte. Ölçtüm. 3 amper verebilen şarj adaptörleri var ama 6V olduğu için motor çok yavaş dönecektir. Bir DC-DC booster kullanılabilir ama burada verimsizlik ortaya çıkar. Kayıplar söz konusu olabilir.
 

Geri
Yukarı