"Oyuncu Bilgisayarı" adı altında satılan sistemler

@AYSİO Buyur;
94D59AD1-2F14-4042-AD36-0F695A29FC6D.png

Ne diyeyim ben şimdi bu adama. Söz sizin 🙂

Severim ya ben böyle insanlarla dalga geçmeyi, delid yapıldı mı, bilmem kaçıncı thread'in sıcaklık değerleri nasıl gibi şeyler soracaksınız böylelerine, İngilizce görünce hebele hübele oluyor beyinleri.
Her insana saygı duyduğumdan dolayı dalga geçmek istemiyorum. Haketmiyorlar mı? Hakediyorlar. Yaptığım şey zihniyetlerini anlamak.

Kimi satıcı bunun bilince değil, kimiside kalın puntolarla "4GB EKRAN KARTI, İ7 İŞLEMCİ, 8GB RAM" gibi başlıklar altında 300₺ gelmeyecek sistemleri 2000₺ gibi komik fiyatlarla satmaya kalkıyorlar. Aile bireyi oğlana, kıza bilgisayar alıyım oyun oynasın diye bunlara yöneliyorlar. Sonrası malum, PUBG açılmıyor, düşük FPS sorunu vs. ortaya çıkıyor. İnsanların zayıf yönünü kullanan "Bakkal sürüsü" diyorum bu tip varlıklara.

Piyasada, özellikle 2. elde o kadar çok bilgisiz insan var ki böyle göz boyama yazılarıyla çok insan kandırılıyor. Adam aldıktan sonra pişman oluyor ama ne fayda.
Ha birde 6 sene öncesinin işlemcisi I5 veya I7 koyuyorlar. Sonra İ5 ve İ7 değip çıkıyorlar olayın içinden. Gerçekten bir de yanına ışıklı-mışıklı klavye. Oh şimdi tamam. :(

Technopat formunda bilgili kişiler sayesinde benim de bilgim olduğu halde çok şey öğrendim. Önceden bu kadar detaylı bilmezdim ama şu an bu ilanların yüzüne bile bakmıyorum. İ7 olması genelde bilgisi olmayanlar için çok cezbedici. Maalesef üniversiteden bilgisayar mezunlarından bile bunu bilmeyenler çok fazla. Özellikle bilgisayarla ilgilenen kişileri bu foruma yönlendirmeye çalışırım. Bilmemek değil öğrenmemek sorun.

Tokatçı zihniyetin en güzide örneklerinden. ''4 cigolayt ekran kartı var len, GTA V açıyor len, ışıklı mışıklı klavyesi var len'' diye ortalıkta dolanıyorlar. Cahilden öte kötü niyetli bu tipler. ''Birine kaktırayım elimdeki leşleri, gerisini salla.'' modundalar genelde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı