CyHan_Atalay
Decipat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
- Meslek
- Öğrenci
Yani bu sorunun cevabını az çok biliyorum tabii ki de
lakin o kadar çok kombinasyon var ki 8K Hz özellikteki bir farenin 6-7 bin TL'ye satıldığını görünce aslında yine 8K Hz destekleyen başka bir farenin fiyatının 4K olduğunu ve şu anda da bir diğer markanın ise direkt 2000 TL'ye 8K Hz destekleyen fareyi fark ettim. Hatta bunu size şöyle resimlerle anlatayım.
www.logitechg.com
Bu mouse e-spor arenasında en çok kullanıldığı için en güvenilir ve en kaliteli mouse diye tanıtılan meşhur Logitech'in G PRO X Superlight 2 ürünü. 1-1, 5 yıl önce bende almayı düşünüyorum ama çok pahalıydı. Ben 1-1, 5 yıl önce baktığımda mouse TR'de 6-5k TL bandında satılıyordu. Şu an baktığımda Superlight serisindeki daha farklı Mouse'lar ortaya çıktığı için Logitech'in resmi sayfasından link attım sizlere. Sanırsam TR'de stok kalmamış gibi bir durum olmuş.
Mesela bu mouse 6000-7000TL arası fiyatla 8Hz zaten destekliyor ve sensörüde 888 IPS, 88 G özelliklerine sahip. Siteden "teknik özellikler" kısmından bakabilirsiniz.
wraithesports.com
Bu mouse ise bu safer meşhur Wraith sitesinde satılan ürünlerden. Aynı zamanda da TR piyasasına daha sonradan giren az bildiğimiz markalar arasından en popülerlerinden birisi olan ATK markasının ürünü.
Bu mouse ise 4000TL'ye 8K Hz özelliği sunuyor. Sensör ise paw 3950 sensörü ve doğru hatırlarsam 750 IPS ile 70 G özelliklerine sahip.
www.gaming.gen.tr
Bu mouse ise az bilindik markalar arasındaki şuanın en popüleri olmuş durumda benim için. Nerede klavye önerisi görürsem MCHOSE görüyorum artık ve aslında faresi de varmış.
Yine 8K Hz değeri sunsa bile sadece 2000TL. Lakin sensör olarak bu safer paw 3395 mevcut. Yine doğru hatırlıyorsam IPS 650 ve 50 G özelliklerine sahipti bu mouse.
Şimdi burada 3 tane 8K Hz değeri destekleyen farklı fareler var. Lakin sadece kağıt üzerinde en belirgin şekilde özelliği değişen şey IPS ve G değerleri. Acaba sırf bu IPS ve G değerleri farklılıkları uğruna binlerce lira daha fazla vermeye gerek var mı bilindik marka olsa bile? Yoksa sadece batarya, malzeme kalitesi, switch çeşidi vb... Özelliklere mi bakmalıyız?
Not: Mouse'ların şekli yani sahip olduğu Shape'yi saymıyorum. Fiyat olarak zaten fark yaratmaz ve çok göreceli bir özellik.
Logitech G PRO X 2 Superlight Kablosuz Oyun Mouse’u
PRO X 2 Superlight Oyun Mouse’u Satın Alın. LIGHTFORCE anahtarlar, HERO 2 sensör, 95 saate kadar şarj ömrü, mükemmel kayan mouse skatezleri, USB-C şarj girişi, POWERPLAY uyumluluğu ve daha pek çok özelliğe sahip
Mesela bu mouse 6000-7000TL arası fiyatla 8Hz zaten destekliyor ve sensörüde 888 IPS, 88 G özelliklerine sahip. Siteden "teknik özellikler" kısmından bakabilirsiniz.
ATK Blazing Sky F1 Wireless Mouse
Mouse ürünlerinde iade politikası: Sadece ambalajı açılmamış ürünler 14 gün içerisinde iade edilebilir. Bu ürün grubunda iade koşulları ile ilgili daha fazla bilgi almak için iade politikamıza göz atabilirsiniz. Ürün garantisi: Ürün 2 sene boyunca garanti kapsamındadır. Kullanıcı hatasından...
Bu mouse ise bu safer meşhur Wraith sitesinde satılan ürünlerden. Aynı zamanda da TR piyasasına daha sonradan giren az bildiğimiz markalar arasından en popülerlerinden birisi olan ATK markasının ürünü.
Bu mouse ise 4000TL'ye 8K Hz özelliği sunuyor. Sensör ise paw 3950 sensörü ve doğru hatırlarsam 750 IPS ile 70 G özelliklerine sahip.
MCHOSE A5 Ultra Black Gaming Mouse
MCHOSE A5 serisi kablosuz mouse, hem profesyonel hem de oyun ortamlarında üstün performans için tasarlanmıştır.
Bu mouse ise az bilindik markalar arasındaki şuanın en popüleri olmuş durumda benim için. Nerede klavye önerisi görürsem MCHOSE görüyorum artık ve aslında faresi de varmış.
Yine 8K Hz değeri sunsa bile sadece 2000TL. Lakin sensör olarak bu safer paw 3395 mevcut. Yine doğru hatırlıyorsam IPS 650 ve 50 G özelliklerine sahipti bu mouse.
Şimdi burada 3 tane 8K Hz değeri destekleyen farklı fareler var. Lakin sadece kağıt üzerinde en belirgin şekilde özelliği değişen şey IPS ve G değerleri. Acaba sırf bu IPS ve G değerleri farklılıkları uğruna binlerce lira daha fazla vermeye gerek var mı bilindik marka olsa bile? Yoksa sadece batarya, malzeme kalitesi, switch çeşidi vb... Özelliklere mi bakmalıyız?
Not: Mouse'ların şekli yani sahip olduğu Shape'yi saymıyorum. Fiyat olarak zaten fark yaratmaz ve çok göreceli bir özellik.
Son düzenleme: