Oyuncu kasası nasıl temizlenmeli?

Yiğit Tırık

Decapat
Daha fazla  
Kasamın ön tarafı ve üst tarafı ızgaralı olmak üzere açık, önünde 3 arkasında ise 1 olmak üzere 4 fanı var. Izgaralı olduğu için camı vs. çok hızlı tozlanıyor.
İlk bilgisayarım olduğu için ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.
Ne sıklıkla ve nasıl temizlemeliyim?

Senede bir kere temizlesen yeterli. Ben genelde yazın temizliyorum, termal macunu yeniliyorum ama senede bir kere yapıyorum ve bu yeterli bence. Bir bez yere serip ardından kasada ki tüm parçaları söküyorum ve küçük bir fırça yardımıyla titizlikle hallediyorum. Sende öyle yap.

Hocam genel anlamda siz kasanızı çalıştırır çalıştırmaz o sildiğiniz yerler hemen tozlanacak. Orası sorun değil .Önemli olan topak topak birikmemesi. Detaylı kasa temizliğini 2-3 ayda bir yapmanız yeterli eğer kasanızı yere koymuyorsanız. Bunun haricinde ben ev süpürülürken dışardan toz filtrelerini bir güzel çekiyorum. Tozlar genelde filtrenin dış yüzeyinde biriktiği için süpürge çoğunu çekiyor. 2 3 ayda bir de soğuk havalı kurutma makinesiyle fan yapraklarını tutarak tozları havalandırıyorum ve mikrofiber bezle dikkatlice siliyorum. Gerekirse izopropil alkolle de siliyorum plastik yüzeyler hariç. Senede bir temizliği önermememin sebebi fanların ömürlerini azaltması. Filtreler de bu süre zarfında hava geçiremeyecek kadar dolar ayrıca.

Oyuncu kasası özel bir şekilde temizlenmeli kesinlikle normal bilgisayar kasalarının aksine oyuncular gibi temizlemelisin oyun oynarmış gibi böyle 🤣😂🤣😂🤣😂. Not oyuncu kasası olması bir şeyi değiştirmez bilgisayar temizliyeceksin sen. Soğuk üfleyen bir saç kurutma makinesi al yanına tüm çıkabilir kasa parçalarını çıkar ön kapak pencere ardından arka kapak, fanları tutarak devir daim yapmayacak şekilde tozlarını aldırmak amacı ile tut kuru peçete ile tozlarını. Fanlarıı istersen çıkar sil peçete ile tozları anlayacağın filtreleri temizle termal macun temizle 1,2 yılda bir tamamdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı