Oyuncu odası vs. araba

Elimde bir miktar para var, bu parayla oyuncu odası dizebilirim (yeni PC, dekorasyonlar, PlayStation, koltuk, TV, monitör vs.) Veya uzun vadede (3 sene) araba alabilirim. Hangisini yapmam doğru olur? Yaşım daha genç.

Elinde varken kesinlikle Oda'ya odaklanmanı öneririm. Zira araba konusunda 3 sene sonra 1.000.000 olan araç vergilerle ve ek masraflarla beraber sana 2.500.000'e bile çıkabilir. Tavsiyem net şekilde, oyuncu odasıdır.

Açıkçası 3 sene para harcamadan biriktirilip alınan araçtan bir hayır geleceğini düşünmüyorum. Bu enflasyonda +'ya geçmiyorsan öyle biriktirip alamazsın zaten dandik teknolojik aletlere bile 3 4 bin TL zam gelen yerde araba fiyatlarına kim bilir ne olur? Ucu ucuna biriktirip araba alacak yok vergisi yok benzini hasar alsa sanayisi masrafı bitmez. Bu yaşta hevesi olan kursun odasını oyununu oynasın elde hiçbir şey olmadan ittir kaktır araç almaktan daha mantıklı.

Kesinlikle hocam, araba fiyatları çok saçma zaten 3 seneye ne olacağı belli değil bu gidişle iyiye gitmiyor. Her geçen gün zamlar katlanarak gidiyor.

@Grim Reaper Çünkü Playstation denen alet de masraflı gayet de. Onunda oyunu, elektriği, televizyonu, yeni cikan oyunu, bakımı vs vs diye uzayan bir listesi var ve kısa zamanda sıkılabilir insan. Diğer tarafta bir araç var. En kötüsü akşam iki tur atarsın yine keyif verir eğer hoşlanıyorsa kişi. Yeri geliyor acil bir yere gitmen gerekiyor. Otobüsle uçakla uğraşmadan yağı lastiği değiştirip çıkıyorsun yola. İşini görüyor.

İlla sıfır araba almasına gerek yok. 15 yıllık arabalara bile sorunsuzca binenler gördüm ben.

Kesinlikle hocam, araba fiyatları çok saçma zaten 3 seneye ne olacağı belli değil bu gidişle iyiye gitmiyor. Her geçen gün zamlar katlanarak gidiyor.
O yüzden söylüyorum kesin araba diyen arkadaşlar çok yüzeysel bakıyorlar. Araçlar harbi masraflı şeyler alması zaten dert alıp bakımını vergisini benzinini ödemek apayrı bir dert. Ki enflasyonu hesaba katmadan söylüyorum bunu.

@Grim Reaper Çünkü PlayStation denen alet de masraflı gayet de. Onunda oyunu, elektriği, televizyonu, yeni cikan oyunu, bakımı vs. diye uzayan bir listesi var ve kısa zamanda sıkılabilir insan. Diğer tarafta bir araç var. En kötüsü akşam iki tur atarsın yine keyif verir eğer hoşlanıyorsa kişi. Yeri geliyor acil bir yere gitmen gerekiyor. Otobüsle uçakla uğraşmadan yağı lastiği değiştirip çıkıyorsun yola. İşini görüyor.

İlla sıfır araba almasına gerek yok. 15 yıllık arabalara bile sorunsuzca binenler gördüm ben.

Adam her şeyi alacağım diyor o parayla oyunları üyelikle halleder. Elektrik çok saçma bir sebep o cihazın yakacağı elektrik elektrik bile değil, bakımı da ayda yılda bir yapılır ve çok pahalı bir şey değil. Kendisi bile yapar.

@Grim Reaper Çünkü Playstation denen alet de masraflı gayet de. Onunda oyunu, elektriği, televizyonu, yeni cikan oyunu, bakımı vs vs diye uzayan bir listesi var ve kısa zamanda sıkılabilir insan. Diğer tarafta bir araç var. En kötüsü akşam iki tur atarsın yine keyif verir eğer hoşlanıyorsa kişi. Yeri geliyor acil bir yere gitmen gerekiyor. Otobüsle uçakla uğraşmadan yağı lastiği değiştirip çıkıyorsun yola. İşini görüyor.

İkinci el olsa da enflasyon işi zor. Aracın masrafının yanında PS veya PC gibi aletler tasarruflu ampul gibi kalırlar. Elbette araç da çok güzel bu sıcakta veya soğukta yollarda sürünmezsin ama handikapları yüksek bir gelirin yoksa çok daha fazla.

Adam her şeyi alacağım diyor o parayla oyunları üyelikle halleder. Elektrik çok saçma bir sebep o cihazın yakacağı elektrik elektrik bile değil, bakımı da ayda yılda bir yapılır ve çok pahalı bir şey değil. Kendisi bile yapar.
Evet bu bütçe için çok ucuz bile sayılırlar. Araba almaya kalksan piyasadan haberim yok ama sallıyorum en az 600 700 tutar oda kurman PC PS5 Pro Switch 2 falan desen en baba 200k. Üstüne o odayı dekore eder koltuk cart curt alır koleksiyoncu odası gibi dizer. Bakması bile keyif verir insana bence bilemiyorum.

Şahsi arabanız bir kere olsun ve bir müddet arabasız kalin benim ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Olayı o değil ki hocam o kısmının herkes farkında ama bu işler zor. Araç zengin olmayan ama orta düzeyin üstünde olan herkes için alınabilecek en pahalı ikinci şey. Arkadaş 3 sene para toplayacak da enflasyona yenilmeyecek de (ki bu imkansız) aracın benzinini sigortasını ehliyetini bakımını hasar alırsa sanayi parasını onu bunu herşeyi ödeyecek. Sırf araba sahibi olmak için de bu kadar zora girmenin anlamı yok ki istese bile çok para geçmiyorsa eline direkt imkansız bu durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı