Oyuncu PC'si satın alma hakkında sorularım

OkanGncoglu

Hectopat
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, sitenin ssl sertifikası ve güvenlik sertifikaları içerdiğini görüyorum. Yani güvenlidir. Kullanılan ekran kartı da 1200 tl piyasa fiyatı olan bir ekran kartı. İşlemci de 1200 tl bandında. Fiyatı makul.

Güvenilirdir, şu ana kadar yaptığım alış-verişlerde sıkıntı yaşamadım.
Sistemi hazır almak yerine farklı sitelerden indirimleri takip ederek ayrı ayrı toplarsan hem daha ucuza getirebilir hem de tecrübe kazanabilirsin.

Biraz beklersen Ryzen 3000 serisi yeni bir işlemci ve çıkarsa yeni AMD ekran kartlarıyla güncel bir sistem toplarsın. Sinerji, İtopya, İnventus gibi sitelerden parçaları seçip satın alırsan istediğin takdirde aynı hazır sistem gibi sana toplayıp gönderirler.

Biraz beklersen Ryzen 3000 serisi yeni bir işlemci ve RTX 2060 veya çıkarsa yeni AMD ekran kartlarıyla güncel bir sistem toplarsın. Sinerji, İtopya, İnventus gibi sitelerden parçaları seçip satın alırsan istediğin takdirde aynı hazır sistem gibi sana toplayıp gönderirler.
Yaklaşık 5 aydır evimde bilgisayarım yok. Tabiri caizse bekleyeceğim kadar bekledim. Fiyat aralığım 4.000 4.500 orta sekment bir sistem bana uygun geldi. Öneriniz var mı sistem konusunda ?

Ben kara cuma indirimleriyle bu parçaları;
İşlemci: Ryzen 5 2600 1110 lira
Anakart: B450 MSI Bazooka 495 lira
RAM: Corsair LPX Vengeance 8GB 3000MHz 423 lira
HDD: WD 1TB Blue 235 lira
Kasa+PSU: Corsair Carbide SPEC-01 600W 507 lira
Ekran Kartı: MSI Armor RX570 4GB 997 lira

4200 liraya gelmiş oldu. Şimdi olaya gelirsek, GamePower PSU'lar Technopat Sosyal'de biraz adı çıkmış güç kaynaklarıdır. Anakart makul, RAM gayet iyi (+8GB ikinci ile daha iyi olur), HDD makul, Kasa güzel ama PSU sıkıntı işte, Ekran kartı da RX 580 8GB (Sapphire AMD ortağı olduğu için biraz daha ucuz oluyorlar -ki bu güzel bir şey-)

Bu sistem alındıktan sonra yapılması gerekenler: 8GB daha eklemek; Samsung, Adata, Toshiba veya SanDisk SSD almak; güzel bir monitör almak.

Ben kara cuma indirimleriyle bu parçaları;
İşlemci: Ryzen 5 2600 1110 lira
Anakart: B450 MSI Bazooka 495 lira
RAM: Corsair LPX Vengeance 8GB 3000MHz 423 lira
HDD: WD 1TB Blue 235 lira
Kasa+PSU: Corsair Carbide SPEC-01 600W 507 lira
Ekran Kartı: MSI Armor RX570 4GB 997 lira

4200 liraya gelmiş oldu. Şimdi olaya gelirsek, GamePower PSU'lar Technopat Sosyal'de biraz adı çıkmış güç kaynaklarıdır. Anakart makul, RAM gayet iyi (+8GB ikinci ile daha iyi olur), HDD makul, Kasa güzel ama PSU sıkıntı işte, Ekran kartı da RX 580 8GB (Sapphire AMD ortağı olduğu için biraz daha ucuz oluyorlar -ki bu güzel bir şey-)

Bu sistem alındıktan sonra yapılması gerekenler: 8GB daha eklemek; Samsung, Adata, Toshiba veya SanDisk SSD almak; güzel bir monitör almak.
HDD yerine SSD fırsatı var. 480 GB. 510 MB- 480 MB James donkey jd480. SSD ile almayı düşünüyorum. Ek 8 GB ram i de gelecek ay veya bir kaç gün sonra alabilirim.

Yaklaşık 5 aydır evimde bilgisayarım yok. Tabiri caizse bekleyeceğim kadar bekledim. Fiyat aralığım 4.000 4.500 orta sekment bir sistem bana uygun geldi. Öneriniz var mı sistem konusunda?
Önce linke tıklamamıştım açıkçası. Fiyat iyi görünüyor. PSU hariç bir falso da göremedim. Beklemek istemiyorsanız alınabilir bir sistem, indirim iyiymiş. Sistemi aldıktan sonra PSU'yu satıp daha güvenilir bir ürünle değiştirmeniz bence iyi olur.

Önce linke tıklamamıştım açıkçası. Fiyat iyi görünüyor. PSU hariç bir falso da göremedim. Beklemek istemiyorsanız alınabilir bir sistem, indirim iyiymiş. Sistemi aldıktan sonra PSU'yu satıp daha güvenilir bir ürünle değiştirmeniz bence iyi olur.
Sistem linkine bakarsanız fazla psu seçeneği maalesef yok. Seçeneklerde göz gezdirmenizi ve yapabileceğiniz önerilerinizi bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı