Oyunda bilgisayar resetleme sorunu

Ozan87

Kilopat
Benim bilgisayarımda benim canımı sıkan çok büyük bir sorun var artık oyun oynayamaz hale geldim. Bilgisayarda video, film, surf gibi işlemler yaparken hiç sorun olmuyor bilgisayar 24 saat açık kalsa bile ancak sorun şurada başlıyor, H1Z1, PUBG gibi hatta nadiren de olsa CSGO'da bilgisayar kafasına göre oyunun ortasında kendini kapatıyor ve yaklaşık 2 saniye sonra tekrar kendine başlatıyor resetliyor yani. Örnek vermek gerekirse PUBG geçenlerde PUBG'ye girdim 2 el atabildim sonra kapandı diğer bi gün ise PUBG'ye girer girmez 2 dakka sonra kapandı. Aynı olay CSGO'da da oluyor bazen 20 oyun atıyorum hiç sıkıntı olmuyor bazen ise 1 oyunda 2 defa resetliyor. Çevreme sorduğumda işlemci ısındığından kapatıyor denildi ancak kafamı karıştıran olay şu PC'yi yeni açtığımda ve PUBG'ye girdiğimde neden o zaman 2 dakkada kapanıyor daha ısınmadan ? Son çarem sizler kaldınız lütfen bana yardım edin çaresizim ve artık oyun oynayamaz hale geldim. Şimdiden teşekkür ederim.

Özellikler:

İşlemci : İntel i7 4770
RAM : Kingston HyperX 8 GB 2x4 GB RAM
GPU : Asus GTX 660 TI 2 GB
Anakart : MSI Z87 G43
HDD : 1 TB WD HDD
PSU : Xigmatek 600 W
Soğutucu : Akasa X4

Bu sorun bilgisayarı bilgisayarcıya tamire verdikten sonra oluştu. Bilgisayarım söyle bir sorun vardı. PC'yi açma tuşuna bastığımda PC açılırken kendini kapatıyor resetliyordu 3-4 kez sonra açılıyordu bu sorun yüzünden bilgisayarcıya götürdüm sorunu hallettiğini söyledi. BIOS güncellemesinden kaynaklanıyormuş ancak o sorunu halleti ve bu sorun ortaya çıktı üstelikte SSD mi bozdu? Şu an PC'yi SSD'siz kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nereden görebilirim Anakart sıcaklığını ve ortalama normal değerleri nedir ?

HWAMonitor gösteriyor zaten. Anakartta bazı değerler 127 dereceleri görmüş. Sensörler hatalı olabilir. Ben sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum. O nedenle BIOS’u sıfırlayın. Ve soğutma sistemini bir gözden geçirin. Benim önerim bu yönde.

BIOS pilini çıkarıp sıfırladım ancak sorun aynı devam ediyor. CPU soğutma aldım yine fayda etmedi daha ne yapabileceğimi bilmiyorum elim kolum bağlı resmen.

HWAMonitor gösteriyor zaten. Anakartta bazı değerler 127 dereceleri görmüş. Sensörler hatalı olabilir. Ben sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum. O nedenle BIOS’u sıfırlayın. Ve soğutma sistemini bir gözden geçirin. Benim önerim bu yönde.
başka bir fikriniz varmıdır çünkü artık stres oluyorum Bilgisayara geçesim gelmiyor bu nedenden dolayı. Insanın eli kolu bağlı olur ya aynı o durumdayım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı