Oyunda FPS düşmemesine rağmen donma sorunu

WOLFERYA

Centipat
Bilgisayarımı ilk aldığımda Watch Dogs 2'yi i5 6402P model işlemci ve GTX 750 Tİ ekran kartım 8 GB RAM ile 50 FPS ayarda kasma ve donma olmadan oynuyordum. Oyunu kısa zaman önce tekrar yükleyip denedim bilgisayarım da bu sefer GTX 1050 Tİ ve 8 GB RAM vardı oyunu yüksek ayarlarda 60 FPS ile oynamama rağmen oyun içinde 3 saniyelik donmalar oluyor ama FPS düşmüyor bu sorun grafik ayarlarını düşürsem de geçmiyor. Sorun bana map yüklenirken sıkıntı oluyor gibi geldi. 8 GB RAM daha aldım ama sorun çözülmedi aynı zamanda Rocket League oyununu kapatınca da birkaç saniyeliğine mouse gecikmesi oluyor sizce ne yapmalıyım?
Sistem: i5 6402P, MSİ Z170 GAMING Z5, MSİ GTX 1050 Tİ 4 GB Gaming X, 2X8 GB 2133MHZ RAM, Thermaltake Smart RGB 750W 80+, 240GB SSD, 1TB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim 1080Ti ve 16 GB RAM'le bile aynı sorunu yaşıyorum. Watch Dog 2 rezil bir oyun. Optimize konusunda Ubisoft'un en özürlü oyunudur herhalde. GTX 1070 ekran kartı ile bu kadar takılma yaşamıyordum. Sorun sonradan gelen güncellemelerin oyunu iyice bozmuş olması olabilir. Ben de anlam veremedim, önceden fazla takılmayan şimdi ise oynanmayacak düzeydeki takılmalara.

Hocam aynı problem assasin creed son oyununda da var ayrıca rocket leauge oynun dan çıkınca mause bir kaç saniye gecikmeli geliyor

İfadeler: WTC
Hocam aynı problem Assasin Creed son oyununda da var. Ayrıca Rocket Leauge oyunundan çıkınca mouse bir kaç saniye gecikmeli geliyor.
AC Odessy'de optimize özürlü bir oyun maalesef. Her türlü takılmalar oluyor. Rocket League oynamadım, onu bilemiyorum. Ama genel olarak söylediğin oyunlar sorunlu zaten. Senden kaynaklı problem yok yani. Ubisoft oyunları işlemciye işkence yapmayı seviyor. Aynı oyunları çıkarıp çıkarıp, bir de optimize edememeleri enteresan. Problem olup olmadığını anlaman için başka oyunlar üzerinde deneme yapman lazım. Güncel oyunların çoğu problemli.

Hocam aynı problem assasin creed son oyununda da var ayrıca rocket leauge oynun dan çıkınca mause bir kaç saniye gecikmeli geliyor
Bende Rocket League'den çıkınca 2-3 saniyeliğine yavaşlıyor sonra düzeliyor. Belki de ben oyundan çıktığım gibi kapanmıyordur, 2-3 saniye sonra kapanıyordur.

Monitöründe sorun olabilir.Bence monitörünü kontrol etmelisin.
Hocam haklı olabilirsin monitör bazen kapanıp açılıyodu hatta son zamanlarda birden 3 kere açılıp açılıp kapanıyor ama oyunda donma olduğu zamanda açılıp kapanmıyordu veya mause gecikmesi olduğunda. Ama nasıl bir etkisi olabilir onu anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…