Oyunda GTX 1650 Ti Ekran Kartı Kullanımı Düşüyor

UgurUyar

Kilopat
Katılım
7 Haziran 2018
Mesajlar
1.649
Çözümler
10
Arkadaşlar Insurgency Sandstorm diye bir oyun var ve bu oyunda molotof smoke görünce ve binaların içine girince GPU kullanımı %30-50 arasına düşüyor ve CPU kullanımı artmaya başlıyor o da %30'lardan 60-70'lere geliyor. Diğer oyunlarda bir CS:GO oynuyorum onda böyle sıkıntılar yok. Bu arada oyunu 2K ve Ultra'da oynuyorum FPS aynı orta ayarlara çekiyorum gene benzer FPS'lerde hatta ne kadar grafiği arttırırsam o kadar çok FPS alıyorum (sadece bu oyunda böyle darboğaz yok).
Sistemim şöyle:
Intel i5 10200H CPU.
GTX 1650 Ti GPU.
2x8 GB RAM.
500GB SSD.
Laptop kullanıcısıyım sorunu bir türlü çözemedim birçok şey denedim hala aynı. Sorunumu çözen olursa ufak bir de hediye vereceğim.
Eğer isterseniz de başka oyunlarda bu sıkıntı var mı diye test edebilirim CS:GO dışında PUBG var elimdeki tüm oyunları test edebilirim.
 
Bazı oyunlarda optimizasyon kaynaklı da olabiliyor. İşlemciye de yüklenme olabiliyor. Sıcaklık değerleri de iyiyse bence sıkıntı yok.
 
Benden daha düşük sistemli birisi benden daha stabil ve daha iyi FPS alıyor. Az önce oyundan bulduğum biriyle konuştum. Ekran kartı sıcaklığım ise 73 civarı en fazla 75 oluyor.
 
Laptop için çok yüksek bir değer değil. Oyunu da bilmediğim için kesin bir şey diyemem.
 
Arkadaşlar dün format attım ve sürücüleri yeniden yükledim oyuna girdiğimde FPS yüksek ve stabildi molotof smoke görsem bile. 1 saate yakin oynadim ve ufaktan tekrar başladı gibi sıcaklık değerleri ise hem GPU hem CPU yaklasik 73-76 arasiydi CPU arada bir 80 üstüne çıkıp indi ama o da 5 saniye sürmedi toplam. Başka kişileri izliyorum benimkinden daha kötü sistemi var adam neredeyse hiç FPS düşüşü yaşamıyor sorun ne olabilir sizce?
Arkadaşlar 2 haftadır uğraşıyordum sonunda çözebildim. Insurgency de bir sürü ayar yaptım ve bir siteden Engine.ini dosyası buldum ve onu uyguladım biraz geçmişti fakat çok az da olsa devam ediyordu sorun. Ben de MSI Afterburner ile voltaj arttırmadan azıcık overclock yaptım ve şu an her yerde limit olarak koyduğum 130 FPS sabit alıyorum.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar, sorunumu çözdüm sanıyordum ama çözememişim. Oyunda ekran kartı kullanımı 99'dan bu civarlara düşüyor. Genelde bi' binanın içine girince oluyor ya da molotof görünce. Benden daha düşük sistemliler benden daha stabil FPS alıyor fakat benim ekran kartım kendini zorlaması gereken yerde kullanımını azaltıyor. Boş arazide çatışma vs yokken de %90 üstü kullanım var. 3 haftadır çözemedim.

Bugün Squad oyununda da test edeceğim onu da yazarım buraya. Sistemim şöyle bu arada:
  • GTX 1650 Ti.
  • Intel i5 10200-H CPU.
  • 2x8 16 GB RAM.
  • 512 GB SSD.
  • Monster laptop.
Bu da oyun içinde aldığım ekran görüntüsü. Bu arada grafikleri arttır dene demeyin çünkü 2K en yüksek ayarlarda da aynı şeyler oluyor, en düşük ayarlarda da.

Adsız.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı