Oyunda hikaye mi oynanış mı daha önemli?

Benim tercihim bir görsel roman geliştiricisi olarak gayet açık bence. Fakat tabii oynanis da önemli olabilir bazıları için.

Aşırı kişisel bir soru bu. Birden fazla türde oyun oynayıp neyi sevdiğine senin karar vermen lazım. Mesela ben hikayeyi hiç umursamam. Bütün GTA serilerini bitirdim ve aralarından sadece GTA San Andreas'in hikayesini hatırlıyorum ki o da hikayesini dinlediğim için değil, birden fazla kere oyunu bitirdiğim için. Benim için ne grafik ne de hikaye ön plandadır. Benim hoşuma giden harita tasarımı, oyunun akıcılığı ve oyunun içeriğinin kendi has olmasıdır. Başkaları için de tam tersi. Bu konuda tek bir doğru veya yanlış olamaz.

Birden fazla oyunu dene, hangi türü beğendiysen oradan ilerle.

Hocam örnek eski oyunlarda da var mesela Half-Life benim jenerasyonumun babalarının oyunudur ama günümüzde ben hala oynayabiliyorum hikayesini hiç önemsemedim.
Bende Half Life 2'yi bitirdim ama hikayesi hakkında detaylı hiçbir cacık bilmiyorum. 😂

Aşırı kişisel bir soru bu. Birden fazla türde oyun oynayıp neyi sevdiğine senin karar vermen lazım. Mesela ben hikayeyi hiç umursamam. Bütün GTA serilerini bitirdim ve aralarından sadece GTA San Andreas'in hikayesini hatırlıyorum ki o da hikayesini dinlediğim için değil, birden fazla kere oyunu bitirdiğim için. Benim için ne grafik ne de hikaye ön plandadır. Benim hoşuma giden harita tasarımı, oyunun akıcılığı ve oyunun içeriğinin kendi has olmasıdır. Başkaları için de tam tersi. Bu konuda tek bir doğru veya yanlış olamaz.

Birden fazla oyunu dene, hangi türü beğendiysen oradan ilerle.

Hocam şöyle kişisel bazıları hikayeyi sevmeyince oynayamaz ama mesela Mafia 1 hikayesi mükemmel ama artık çok eski gelen bir oyun bence hikayede tabii ki önemli ama oynanış daha ağır basıyor.

Hocam örnek eski oyunlarda da var mesela Half-Life benim jenerasyonumun babalarının oyunudur ama günümüzde ben hala oynayabiliyorum hikayesini hiç önemsemedim.
Hocam valla açık açık söyleyeyim HL gerçekten devrimsel bir oyundur ben de zamanın da çok oynadım hatta oyun piyasaya çıktıktan bir kaç sene sonra abim PC`de oynarken öğrenmiştim HL2`yi, ama şu Valve oyunlarının nişan almama olayına uyuz oluyorum cidden yaaa. Hele o meşhur Buggy aldığımız bölüm var yaa orada tüylerim diken diken olur her zaman.

Hocam vallahi açık açık söyleyeyim hl gerçekten devrimsel bir oyundur ben de zamanın da çok oynadım hatta oyun piyasaya çıktıktan birkaç sene sonra abim PC'de oynarken öğrenmiştim HL2'yi, ama şu Valve oyunlarının nişan almama olayına uyuz oluyorum cidden yaaa. Hele o meşhur buggy aldığımız bölüm var yahu orada tüylerim diken diken olur her zaman.

Hocam genel olarak oynatıyor ama kendini oynanışı çok önemserim çocukluğumdan beri mesela TLOU part 1'in hikayesine bayılırım ama TLOU 2'nin oynanışı yüzünden bayılıyorum oyuna.

Oyun temelinde bir oyun olduğu için oynanış herzaman çok daha önem kazanıyor. Disco Elysium veya What Remains of Edith Finch, Journey gibi oyunlar bu konuda çok tersi gitsede bu oyunlar tek deneyimlik kalıyorlar. Gene Disco Elysium için farklı senaryolar var ama diğerleri?

Birde şöyle bir durum var:
Şu oyunda RDR2 veya Last of Us seviyesinde hikaye olsa oynarmıydınız?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her yarış sonrası metin şekilde diyaloglar akıyor veya sinematik giriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yada RDR2'de tüm gün dalga dalga polis veya düşman öldürüp, şöyle bir ekran gelmesi?
1764511415227.png

Sırf oynanışı için oynayan olur gene. Oluyorda zaten, hikayeyi boşverip Arena kasan insanlar oluyor sağlam yapımlı oyunlarda. Ama o tır oyununu bi daha oynayan olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı