Oyunda kışkırtmak suç mu?

0ndrylmz

Centipat
Katılım
30 Kasım 2022
Mesajlar
185
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Diyelim oyunda rastgele denk geldiğim birisi beni kışkırtacak sözler söyledi uğraştı benimle,

Ben de karşılık olarak küfür ettim her şeyine Allah kitap değil tabii ki sonra o da etti, dava açarlarsa eğer suç bende mi onda mı?
 
Merhaba, öncelikle oyun dediğimiz şey eğlenmek için. Herkesin eğlence tarzı farklıdır ama bir-birimizi anlamazsak eğlenen taraf olmaz. Tabii ki de kışkırtmak suç değildir en fazla olumsuz davranış için oyundan uzaklaştırma alabilirsiniz. Ciddi bir şey yok burada.
 
Mahkemenin böyle bir durumla uğraşacağını sanmıyorum oyundan ban alıcağınızı da sanmıyorum en fazla chat banı yersiniz.
 
Son düzenleme:
Online oyundan kimse kimseyi dava edemez. Kışkırtmak asli olarak suçun sebebi olarak görülebilir ve ceza kanununda yeri olan bir şeydir. Hafifletici unsurdur. Totalde sana birine sövdün diye bir şey olmaz merak etme. Kadir Şeker bile yanında gezdirdiği bıçakla birinin kalbini deşti 6 ay yattı. Kimse seni kodese atmaz küfrettin diye.
 
Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini sürece istersen Allah'a, kitaba ve milli değerlere söv hiçbir şekilde işlem yapılmıyor. Böyle bir ülke de yaşıyoruz işte.
 
Zamanında LoL'de küçük çocuklar küfür edince dava açacağım falan diyorduk inanıyorlardı. Bir şey olmaz en fazla oyundan ban veya uzaklaştırma yersin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı