Arkadaşlar, uzun zaman oldu ama son durum hakkında bilgi vereyim dedim. Belki diğer arkadaşlar faydalanır.
Öncelikle bu sorunun çok yaygın bir durum olduğunu öğrenmiş oldum. Bir çok kişi aynı problem ile karşılaşmış ve kesin bir çözümü yok.
Son mesajımdan sonra ekran kartımı aldığım firmayı (Nanokatalog) aradım ve durumu izah ettim. İlgilendiler sağolsunlar, kartı test için kendilerine göndermemi istediler. Ben de problemin video kaydını aldım ve ekran kartımla beraber firmaya gönderdim. Hiç beklemeden yenisi ile değiştirdiler. Ancak yeni gelen kart ile ekran kararmaları tamamen çözülmemiş, sadece azalmıştı. Ben de internette yabancı sitelerdeki çözüm denemelerinin tamamını denedim ancak kesin çözüm bulamadım.
Radeon ayarlarından
1) Ekran > Teknik Özellikler > Geçersiz Kılma > Voltaj salınımı ayarla : Siyah ekran sıklığını azalttı.
2) Ekran > Renk Derinliği : 6 bpc : Görüntü kalitesini farkedilir seviyede düşürüyor ama siyah ekran hatası almadım.
3) Global Wattman > Güç Limiti : -10 : yine siyah ekran çok azalıyor ama tam çözüm değil. -20'de hiç hata vermedi. Ama sanırım birazcık performans düştü.
Son olarak Global Wattman > GPU > Voltaj Kontrolü (Mv) ayarlarını resimdeki gibi değiştirdim.
Şu an 1-2 haftadır problemsiz kullanıyorum ve hiç siyah ekran hatası vermedi. Performansta düşüş oldumu bilmiyorum hiç karşılaştırmadım. Ama varsa bile hissedilir derecede değil.
Bios mod yapılabilir mi bilmiyorum, işin uzmanları el atarsa deneyebilirim.