Oyundayken 97 Derece Fazla mı?

Dediğiniz gibi gerçekten yüksek. Yakın bir zamanda soğutucu almak farz oldu. Zaten havalarda aşırı sıcak bu sıcaklık değerlerini bu havalarda normal buluyorum.
Ne yazık ki içi açılmadan sorunun çözüleceğini sanmıyorum. Eğer belli bir süre kucakta da oyun oynanmışsa fanlar tozdan havayı dışarı atamıyor olabilir. Garantisi varsa temizlerler belki, yoksa da biraz araştırma yapıp siz de temizleyebilirsiniz.

İmzam da laptop modeli belirtilmiştir. Şöyle bir durum var bu işlemci ısısını gösteren programlar 20 derece birden inip çıkabiliyor. Çıkmasında sorun yok ama 20 derecenin 1 saniyede inmesi bana pek inandırıcı gelmedi. Fanlarda tozun birikmesi imkansız zira laptopu alalı 1 ay oldu ve fanlar tozu her 2-3 saat de bir dışarı atıyor.

Ben laptop soğutucusu kullanıyorum adı: Zalman notebook cooler zm-nc2000 Çok memnunum üstündeki alüminyum altta iki tane fan var alüminyum soğuk olduğu için fanlar hava üfleyince etkili bir soğutma yapıyor ayrıca hız ayarı da var çok memnunum. Dolar yüksek olduğundan biraz pahalı şuan.

İmzam da laptop modeli belirtilmiştir. Şöyle bir durum var bu işlemci ısısını gösteren programlar 20 derece birden inip çıkabiliyor. Çıkmasında sorun yok ama 20 derecenin 1 saniyede inmesi bana pek inandırıcı gelmedi. Fanlarda tozun birikmesi imkansız zira laptopu alalı 1 ay oldu ve fanlar tozu her 2-3 saat de bir dışarı atıyor.
Onun nedeni kendi PC mdende yorumla;
İşlemci yük altındayken doğal alarak TDP si daha fazla sen alt+tap yaptığın zaman TDP değeri bi anda düşüyor fakat soğutma hala yüksek devirlerde. Bu yüzden saniyeler içerisinde sıcaklık düşüyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı