PC'nin oyundayken direkt kapanması Psu kaynaklı olamaz mı? Isı değerlerim normal. İşlemcim 60 derece ekran kartım 65 derece civarındayken bilgisayar yine kapandı. Oyuna gireli 15 dakika olmamıştı
Bu arada bilgisayarım elektrik kesilmiş gibi kapanıyor.
Güncelleme: PSU'mu değiştirdim. Ayrıca yeni bir güç kablosu aldım. İşlemciye de termal macun sürdüm. Fakat tüm bunlara rağmen Ori and Will Of Wisps'e girdiğimde 5.dakika da bilgisayarım kapandı. Garip olan durum Marvel's Spiderman ve Rdr 2 oynarken bilgisayarımın kapandığına şahit olmadım. Az önce test etmek amaçlı RDR 2 girdim. 1.5 saat oynadım hiçbir problem olmadı. Isı değerlerimde normaldi. Rdr 2 de ekran kartı 70 işlemci 65 dereceyi geçmemişti. Dikkatimi çeken şey şu oldu. Bu kapanma durumu 2 oyunda başıma geliyor. Cyberpunk 2077 ve Ori and Will Of the Wisps. Bilgisayarımda iki tane SSD ve bir tane hard disk var. Windows'un ve oyunların büyük çoğunluğunun kurulu olduğu SSD Corsair 480 GB Force MP 510 NVMe M.2.
Bilgisayarı aldıktan 2 yıl sonra 2021 yılında indirimde gördüğüm için Patriot P210 Sata 512 GB SSD almıştım ve Cyberpunk ile Ori Will Of Wisps bu SSD de (Patriot P 210) yüklü olan oyunlar. Bu oyunları oynarken bilgisayarım kapanıyor. Windowsun kurulu olduğu SSD'de yüklü olan RDR 2, Football Manager 2023, Marvel's Spiderman, Disco Elysium oynarken bilgisayarım kapanmadı. Acaba bundan dolayı böyle bir sorun yaşıyor olabilir miyim ? Disk arızası bilgisayarımın kapanmasına sebebiyet verir mi ? Dediğim gibi bilgisayarım elektrik kesilir gibi kapandığı için PSU 'dan şüphelenip PSU değiştirdim. Yeni bir güç kablosu alıp, termal macun da yenilemiştim. En azından ısı ya da PSU kaynaklı olmadığına eminim diyebilirim.