Oyunlar çöküyor ve "0xc0000005" hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Tolga.0

Hectopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
3070 Ti
Anakart
B660M
İşlemci
i5 12600
Merhaba, Dying Light 2 yükledim ve oynamaya başladım yaklaşık 3 dk sonra oyun aniden hata vermeden kapanıyor. Çözümünü biliyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

İlk etapta şu dediklerimi adım adım uygular mısınız?

1) Kaldırılacak DLL dosyaları:

C:\Windows\System32\msvcp140.dll C:\Windows\System32\vcruntime140.dll C:\Windows\System32\xinput1_3.dll

Bu dizinlere gidip dediğim .dll dosyalarını elle silin.

Daha sonra Denetim Masası > Program Ekle/Kaldırdan tüm Microsoft Visual C++ programlarını kaldırın. Aşağıdaki linkten hepsini bir arada yükleyin.

Visual C++ programları kurulumu sonrası şu rehberi uygulayın, DirectX ile alakalı da sıkıntı var onu da indirip kurun.

2) Bu işlemlerden sonra şu rehberi de uygulayın : Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak
Sadece 1. ve 4. komutları girebilirsiniz onlar yeterlidir.

3) Son olarak Steam üzerinden Dying Light 2'nin oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.

Umarım bu işlemler sonrasında çözülür. Bu rapor da epey uzun. Sonuna kadar okuyup yakalayabildiklerimi paylaştım. Başka bir hocamız da okuyup fikir verebilir.

Hocam System 32'den kaldırılacak DLL dosyalarını attınızda. SysWOW64'den de sileyimi.

Hocam System 32'den kaldırılacak DLL dosyalarını attınızda. SysWOW64'den de sileyimi.

bunlarıda sileyimi

SysWOW64'ten de sileyim mi?
SysWOW64 ile alakalı bir uyarı görmedim raporda. Onun Dying Light 2 ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Rapordan yakaladığım üçlü yukarıdaki gibi.

Hocam msvcp140.dll farklı, msvcp140_2.dll farklı. Sadece 2 değil. Alt tireden sonra 1 ve başka codecli uzantılar da var. Hata kaynağı onlar değil.

Tam yazdığım dosyaları silmeniz lazım. Aramak yanıltabilir, tek tek bulabilirsiniz.

Önemli olan bunları bulup silmeniz:

C:\Windows\System32\msvcp140.dll
C:\Windows\System32\vcruntime140.dll
C:\Windows\System32\xinput1_3.dll

Daha sonrasında dediğim adımları atlamadan yapmanız lazım.

Tamamdır teşekkürler.

Hocam dedikleriniz yaptım maalesef işe yaramadı oyun çökmeye devam ediyor.

Son düzenleme:
Üstteki mesajımda herhangi bir adımı atlamadan hepsini uyguladıysanız ve çözülmediyse şöyle devam edelim.

Hatayı çözme ihtimali olan genel adımları paylaşacağım. Bunları rastgele değil, daha önce Dying Light 2'de dediğiniz "0xc0000005" kodunu alıp crash yiyenlerin çözümlerine bakarak yazıyorum.

Bunları da aynı şekilde tam ve eksizsiz yaptığınıza emin olun.

1) Herhangi bir anti-virüs programı kullanıyorsanız şimdilik devre dışı bırakın, devre dışı bıraktıktan sonra oyun dosyalarını tekrar doğrulayın. Kullanmıyorsanız bu adımı es geçebilirsiniz.

2) Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak : Bunu zaten yapmıştınız es geçebilirsiniz.

3) Dying Light 2'de herhangi bir mod kullanıyorsanız modları kaldırıp girmeyi deneyin.

Şimdi değişme var mı diye kontrol edin. Hala kapanıyorsa aşağıdan devam edelim.

1) BIOS'tan RAM'ler için olan XMP/DOCP profilini şimdilik devre dışı bırakın, Dying Light 2'yi bir de öyle açın; sadece denemek amaçlı. Bazen bazı oyunlar RAM profilleriyle uyumsuzluk çıkarabiliyor. Veya tam tersi.

2) DDU ile ekran kartı sürücüleri kaldırın gibi basit bir şey önermek istemiyorum ancak emin olmak adına güvenli moda alıp sürücüleri kaldırın, güncel olanı tekrar yükleyin : Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi

3) Bilgisayarı kullanmadığınız bir zamanda memtest86 ile bellek testi yapın, 1-2 saat sürebilir o yüzden kullanmadığınız bir zamanda diyorum. Rehber video: Memtest86 ile Bozuk RAM Testi

Tüm bunlar işe yaramazsa en iyisi Dying Light 2 ekibi ile iletişime geçmek. Bakın sizle aynı sorunu yaşayan biri de foruma yazmış ve 3 sayfa tartışma sonrası ekiple iletişime geçeceğini belirtmiş. Bunları da dikkatli okuduğunuza emin olun.

Son olarak, destek ekibiyle iletişime geçemem, uzun ve zahmetli olur derseniz temiz kurulum yani format dışında bir çözüm kalmıyor geriye.

Gözümden kaçan bir şey varsa başka bir hoca müdahale eder umarım. Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…