Oyunlar neden sonradan popüler oluyor?

Hidayet07

Centipat
Katılım
29 Temmuz 2020
Mesajlar
113
Bayağı bir zamandır merak ediyorum. Mesela bakıyorsun, 2018 oyunu hiçkimsenin de haberi yok neredeyse bu oyundan ama oynayanı da var elbet ama 2018'de çıkmış, 2020 olmuş. Bir bakıyorsun, oyun birden popülerleşti. Neden böyle çıktığı zaman değil de birkaç yıl sonra ünlü oluyor PUBG ve Fall Guys gibi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Popüler bir yayıncı veya youtuber, bu neymiş diyip giriyor, 2-3 video çekiyor veya canlı yayınında oynuyor, izleyen kitle de o oynuyor diye oynamaya başlıyor, öyle öyle popüler oluyor. Bana sorarsan çoğu bunun gibi bir anda patlayan oyun değerini hak etmiyor, çok kaliteli oyunlar unutulmuşken böyle basit oyunların popüler olması garibime gidiyor.
 
hehehehe
 

Dosya Ekleri

  • images.jpg
    images.jpg
    8,3 KB · Görüntüleme: 60
Oyun geliştiricileri çok izlenen YouTube kanallarına veya canlı yayıncılara para bayılıp zorla oynattırıyo oyunu, tutarsa tutuyo tutmazsa tutmuyo. Ara sıra görürsünüz YouTube’da özellikle PewDiePie, Jacksepticeye, Markiplier falan beraber bir oyun oynarlarsa bilin ki bu oyunun geliştiricileri parayı gömmüşlerdir zorla oynasınlar diye.
 
Reklam ve PR çalışmalarının meyvesini geç alıyorlar. İnsanlar oynayacak oyun bulamayınca tarihte geriye gidip ''Best Games of 2019, 2018.." şeklinde oyun arıyor. Bir de işin içine sosyal medya ve içerik üreticiler girince...

Sosyal medyada Call of Duty'nin C'sinden bir haber insanlar "Ghost ölünce ağladım abi yha" diye ortada geziyor. Sorsan değil MW2, herhangi bir CoD oyununu oynamamış veya izlememişlerdir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı