Oyunlar SSD'ye mi yüklenmeli HDD'ye mi?

GonzoGunner

Hectopat
Katılım
1 Ocak 2018
Mesajlar
198
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar GTA 5 yükleyeceğim sizce 240 GB Samsung SSD'ye mi yoksa 1 TB Toshiba HDD'ye mi kurayım? Bu durum hangi birimin ömrünü daha çok etkiler? Bekleme süresi sorun değil sadece kullanım süresi boyunca yıpranma payına göre yükleyeceğim.
 
Son düzenleme:
Çok oynuyorsan SSD'ye yükle bence.
Yani kısaca SSD'ye sık kullandığın program ve oyunları yükle bence :)
Bu arada Windowsa ne kadar alan ayırdınız?
Windows 16 GB yer kaplıyor şuan. Özel olarak bölümlendirme yapmadım. Recep Baltaş'ın Windows kurulumu videosundaki gibi direkt kurdum kendisi bölümlendirdi sanırım.
 
Oyun açılış hızı, diğer geçiş sahneleri HDD'ye göre daha hızlı olacaktır. Size tavsiyem oyunu sıkça oynuyorsanız SSD'ye kurun. Gereksiz program/oyun tutmayın SSD içerisinde.
 
Toshiba harddiske yükleyin. Oyunlar büyük yer kaplıyor, SSD yi 3-4 tane oyunla doldurabilirsiniz. Bende normal harddiskte 250 gb yerel disk oluşturdum, o bölümü sadece oyunlar için kullanıyorum. SSD harddiski windows ve programlar için kullanıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı