Bu arada Cyberpunk'ta çok saçmaydı ya oyun çıktığı gibi aldım bilgisayarda kastığı için iade ettim kütüphanemden gittiği halde oynayabiliyordum bu da biraz kullanıcıyı salak yerine koymak gibi geliyor bana.
Crack'i yapan adam girdiği kadar giriyor zaten, benim girip girmememin bir önemi yok. Sonuçta bunu ben yapmıyorum yapan adam yapıyor. Bu devirde de ciddi anlamda kimsenin İslam'ı baz alıp böyle bir şeyden kaçınacağını hiç sanmıyorum.
Kendi tercihi ve rızası ile ücretsiz yapıyor. Bunu korsanla aynı kefeye koymak büyük aldanmak olur.
Zira oyunlar da bazen yuzde 90 gibi indirimlere giriyor. Neredeyse ücretsiz denebilir. Oyun firması ücretsiz yapabilir belli tarihlerde. Neden yapmıyorlar öyleyse ? Onlar bilmiyorlar mı işini?
Kendi tercihi ve rızası ile ücretsiz yapıyor. Bunu korsanla aynı kefeye koymak büyük aldanmak olur.
Zira oyunlar da bazen yuzde 90 gibi indirimlere giriyor. Neredeyse ücretsiz denebilir. Oyun firması ücretsiz yapabilir belli tarihlerde. Neden yapmıyorlar öyleyse? Onlar bilmiyorlar mı işini?
Hocam Allah aşkına ben diyorum Adana siz anlıyorsunuz et döner.
Oradaki örneği verme sebebim o adamın korsanlığın satışları arttırdığı kanıtlamak için yaptığı Deney'di.
CD PROJEKT RED en dev firmalarda oyunlarında korsan koruması vb. yok dakikalar içinde korsanı çıkıyor.
Hala daha anlamadıysanız videoyu izleyin.
Ha birde Kur'anda ve hadislerde olmayan birşeye net haram diyemezsiniz.
Korsanlık= hırsızlık değildir
Bakın ben yıllardır korsan kullanmayan biriyim ama herkesin maddi durumu aynı değil ayrıca her oyun yüzde 80 gibi yüksek indirim oranlarına kolay kolay düşmez 8-9 yıl önce çıkması lazım.
Kendim küçükken crack dışı oyun zaten bilmiyordum. Oyunları hep cd ci den aldık. Normalleşmesi hiç hoş değil.
Yine de çocuklardaki masumluk şefkati rahmeti daha çok celbeder.
Çocuklar alamadıkları çok sevdikleri oyunu uzun süreler oynarlarsa o yayıncıları muhakkak not etsinler ileride paraları oldukça o oyunu mümkün değilse benzer fiyatlı bir oyununu satın alsınlar. Tövbe de zaten iyi niyetle bu alışverişi yapacak olmak olur.
Bu arada Cyberpunk'ta çok saçmaydı ya oyun çıktığı gibi aldım bilgisayarda kastığı için iade ettim kütüphanemden gittiği halde oynayabiliyordum bu da biraz kullanıcıyı salak yerine koymak gibi geliyor bana.