Oyunlara para veriyor musunuz?

İslami hassasiyetin varsa caiz değil diyor hocalar. Öğrendikten sonra ben crack kullanmadım. (Uygun fiyata)Gri siteden de olsa bir şekilde almak lazım.

Sadece öğrenmek amaçlı ve onunla para kazanmadan yazılım programları kullanabilir öğrenciler. Deniyor.
Dostum anlayamadığım için sormak istiyorum. Bu gri site dediğin hesap satışı yapan sitelerden mi bahsediyorsun?

Buna katılamıyorum 'maalesef'

Kendim küçükken crack dışı oyun zaten bilmiyordum. Oyunları hep cd ci den aldık. Normalleşmesi hiç hoş değil.

Yine de çocuklardaki masumluk şefkati rahmeti daha çok celbeder.

Çocuklar alamadıkları çok sevdikleri oyunu uzun süreler oynarlarsa o yayıncıları muhakkak not etsinler ileride paraları oldukça o oyunu mümkün değilse benzer fiyatlı bir oyununu satın alsınlar. Tövbe de zaten iyi niyetle bu alışverişi yapacak olmak olur.

iade nasıl oluyor? Diyelim steam de bir oyun alsam biraz onayıp iade edebiliyor muyum?

Tercih meselesi. İman meselesi.
İmanı olan İslam'ı baz alır. Gerisi keyfine göre yaşayabilir.
Ben de Müslümanım, ancak bu konularda dini karıştırmayı seven birisi değilim.

Dostum anlayamadığım için sormak istiyorum. Bu gri site dediğin hesap satışı yapan sitelerden mi bahsediyorsun?
Kinguin G2A tarzı. Ama hesap satışı da uygun değil bence o da haram.

Çünkü bir kişi o oyunu oynayıp hevesini atıyor. Daha sonra o tek oyunluk hesabı başkasına satıyor. Yani bu halde oyun firmasına bir kere para girişi oluyor ama oyunu iki kişi oynamış oluyor.
Dolayısıyla o firmadaki bütün çalışanların ve şirket sahibinin hakkına girilir.

Kinguin G2A tarzı. Ama hesap satışı da uygun değil bence o da haram.

Çünkü bir kişi o oyunu oynayıp hevesini atıyor. Daha sonra o tek oyunluk hesabı başkasına satıyor. Yani bu halde oyun firmasına bir kere para girişi oluyor ama oyunu iki kişi oynamış oluyor.
Dolayısıyla o firmadaki bütün çalışanların ve şirket sahibinin hakkına girilir.
Tamamdır. Eğer ki oyun hesabı siteler deseydin kahkaha basacaktım. Ondan sordum. E-pin siteleri diyebilirsin direkt.

Senin dediğin dışında benim dediğim 1 hesaba 1 oyunu alıyorlar ve yüzlerce kişiye satıyorlar hepsi oynuyor. Yani aslında daha kötü bir şey. Ondan sordum. Crack yapmaktan da kötü.

Çok oynayacağım sevdiğim bir oyunsa veriyorum, ama eski veya çok oynamayacağım bir oyunsa vermiyorum ki genelde satışta olmuyor zaten.

Tamamdır. Eğer ki oyun hesabı siteler deseydin kahkaha basacaktım. Ondan sordum. E-pin siteleri diyebilirsin direkt.

Senin dediğin dışında benim dediğim 1 hesaba 1 oyunu alıyorlar ve yüzlerce kişiye satıyorlar hepsi oynuyor. Yani aslında daha kötü bir şey. Ondan sordum. Crack yapmaktan da kötü.
Arkadaşlar Technopat'da yeniyim kurallardan da haberim yok açıkcası.

Konu dışı yardım isteyebiliyor muyuz böyle başkasının konusunda?

Elbette denemez. Zaten bahsettiğim hocaların hepsi Kur'an'a veya hadislere isnad ederek bu açıklamaları yapıyorlar.

Hocam vallahi konu İslam olmasa bu kadar uzun anlatmam ama sizde anlamıyorsunuz.

Bakın tahminime göre video oyun sektörüne hakim değilsiniz ve korsanlığın ne olduğunu bilmiyorsunuz.

Size basitçe anlatacağım.

Şimdi ilk olarak kur'an ve hadislerde olmayan ne olursa olsun net günah'dır denemez.

Hocalar dediğin insanlarda video oyun sektörüne hakim değiller.

Korsanlık: Bir yumurta satıcısı var sen bu yumurtaları kopyalıyorsun, satıcıya zarar vermiyorsun bu yüzden hırsızlık olmuyor.

Mesela diyelim okulda arkadaşın bir konuda uzman bir sürü kitap okumuş/çözmüş ve diyelim sana bir bilgi vereceği zaman sen bu bilgi için kitaplara para ödemedin o zaman sana vereceği bilgi haram? Sizce mantıklı mı?

Sen bugün GTA 5 oyununu alacak paran yoksa korsan oynarsın sonra GTA 6 çıkınca paran varsa alırsın.

Mesela Netflix'de paketler var 720-1080-2K-4K en pahalı olanı 4 k zaten biliyorsunuz ama Netflix sen 4 k için ücret ödemene rağmen sana 720p görüntü sunabilir ama korsanda böyle bir şey yok çözünürlüğü sen seçiyorsun yani paranla rezil oluyorsun

Ama konumuz oyunlar oyunlara dönelim.

Ayda 1 oyun oynuyorsan ve ortlama bir gelirin varsa çok koymaz sana ama oyun oynamayı seviyorsanız 5-6 oyun alıyorsan her ay özellikle Türkiye'de para yetişmez, Türkiye'deki ekonomik durum ortada.

Oyunlar yüzde 80 gibi indirimlere girmez girenlerde 10 yıl önce filan çıkmış veya hiç satmamıştır, genellikle güncel oyunlar yüzde 30 ila yüzde 40 girer taş çatlasa.

Amacım korsana teşvik etmek değildir kendimde kullanmıyorum zaten bilgilendirme amaçlıdır.

Ayrıca lütfen sizden ricam o attığım videoyu izleyin Video'da korsanlığı filan güzellemiyor.
Bazıları var " param var ama ne gerek var vermeye" diyor bu kişiler mekruh işlemiş olabilir.

Kısaca paran yoksa korsanlık mekruh değil.
Paran varsa mekruh denebilir.
Kur'an da ve hadislerde net bir şey denemediği için net budur denemez.

Dediğin Hocalar'da çoğu video oyunun ne olduğunu bilmeyen insanlar'dır çocuk oyunu işte filan derler.

Bunu okuyan sayın moderatör bey/hanım amacım korsana teşvik etmek değildir, bilgilendirme amaçlıdır.

Arkadaşlar Technopat'ta yeniyim kurallardan da haberim yok açıkçası.

Konu dışı yardım isteyebiliyor muyuz böyle başkasının konusunda?

Konu dışında mesaj atmak yasak hocam.

Üstteki sorunuza cevap:
Siz oyunu indirip açtığınızda süre başlar ve oyunu ne kadar oynadığınızı sayar yani mesela 20:00 da açtın oyunu 1 saat oynadın kapattın süre durar.

Oyunun içinde geçirdiğin süre 2 saat, 2 saaten sonra iade edemezsiniz.

Ama 2 Saat'de bir şey anlamazsınız zaten enis kirazogulu gibi inceleme yapan kanalları takip edip ona göre alın.

Müslüman birinin İslam'ı baz almak ifadesini kullanıp hakir görmesi çok ilginç.

İslam herhangi bir şeye karıştırılacak bir meta değil, olamaz çünkü zaten her şeyi kapsar her şeyin üstündedir. 🤗

Müslüman birisinin de mesajımı doğru dürüst okumadan konuya atlaması tuhaf. Müslüman birisi dini mi hakir görüyor? Dini her şeye katıyorsunuz, dinin crack oyunla ne alakası var tam olarak açıklayabilir misiniz? Allah diğer dünyada bize crack hesabı mı soracak?

Demek istediğim bu devirde sizin gibi katı Müslüman'lar çok nadirdir. Ben de eskiden katıydım ancak fazla katılık bunun gibi mantık dışı yerlere çıkar bunu da unutmayın. Bu konu üzerinde kaçımız oyun sektörüne dini katar? Anladığım kadarıyla forumda yenisiniz her yerde böyle din muhabbeti yapmayın tepki yağdırırlar. Din kapsamına girecek şeyleri tartışın, her yerde dini katmayın rica ediyorum.

Tartışmayı daha fazla uzatmayacağım zira kural ihlali yapmak istemiyorum, iyi günler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı