Oyunlara Türkçe yama nasıl yapılır?

nakavt

Decapat
Daha fazla  
Biliyorsunuz ki oyun sektöründe Türkçe dil maalesef pek desteklenmiyor. Oynamak istediğim oyunlarda Türkçe yama da bulamıyorum. Bu yüzden kendi yamamı yapmak istiyorum. Beni bu konuda eğitebilecek birileri yazabilir mi?

Not: Yapay zeka falan önermeyin denedim ancak hiçbir şey anlamadım. Nasıl yama yapıldığını öğrenmek istiyorum.

Kendin mi çevireceksen? Bir de örnek olarak oyun söylersen daha iyi olur.

Evet kendim çevireceğim. Mesela Transformers: Fall of Cybertron oyunu

Oyundan oyuna değişmekle beraber ben zamanında kendi oynadığım oyun için oyunun dosyalarını bozup hex üzerinden parça parça çevirmiştim ancak uzmanı olmadığım için oyunu toplayamadım ve elimde kaldı.

Bir sürü makale okudum hiçbir şey anlamadım yine de. Hex i ben de indirdim ama nasıl çalışıyor anlamadım.

Evet kendim çevireceğim. Mesela Transformers: Fall of Cybertron oyunu

Bir sürü makale okudum hiçbir şey anlamadım yine de. Hex i ben de indirdim ama nasıl çalışıyor anlamadım.
Metinler TransGame\Localization\Cooked\PC\Coalesced.int kısmındaymış.
TFGames_Util_4.0.exe kullanarak 'decrypt' edeceksin sonra direkt notepad+ tarzı bir programla düzenleyebilirsin. Düzenledikten sonra tekrar 'encrypt' et.
Font dosyaları nerde bilmiyorum ona bakamadım.

TFGames_Util_4.0.exe kullanarak 'decrypt' edeceksin sonra direkt notepad+ tarzı bir programla düzenleyebilirsin. Düzenledikten sonra tekrar 'encrypt' et.
Font dosyaları nerede bilmiyorum ona bakamadım.

Teşekkürler deneyeceğim bu int dosyalarını başka oyunlarda decrypt ve encrypt edebileceğim bir uygulama var mı?

Çok teşekkürler önerin çalıştı bu arada

Font dosyaları nerede bilmiyorum ona bakamadım.

Aga dediğin şeyleri yaptım ve gerçekten alt yazı çalıştı ancak bir sorun var. Altyazıların sadece bir kısmı dediğin yerdeymiş, diğer altyazıların kaynağını bulmaya çalıştım ve anlaşılan
.xxx uzantılı bir dosyada bulunuyor, bu dosyayı nasıl açabilirim ve düzenleyebilirim ?

HxD editör kullandım ama işe yaramadı.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler önerin çalıştı bu arada

Aga dediğin şeyleri yaptım ve gerçekten alt yazı çalıştı ancak bir sorun var. Altyazıların sadece bir kısmı dediğin yerdeymiş, diğer altyazıların kaynağını bulmaya çalıştım ve anlaşılan
.xxx uzantılı bir dosyada bulunuyor, bu dosyayı nasıl açabilirim ve düzenleyebilirim ?

HxD editör kullandım ama işe yaramadı.
UPK Explorer'ı dene

Technopat Haberler

Geri
Yukarı