Oyunlarda %100 disk kullanımı

Ceowncown

Femtopat
Katılım
24 Ekim 2020
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar, benim bir dizüstü laptopum var garantisi 3, 4 ay önce bitti. Aslında bende fark etmemiştim çünkü ilk defa oyun bilgisayarı almıştım Önceki bilgisayarım biraz kötüydü PUBG, AC Odyssey, Death Stranding'de %100 hard disk kullanıyor. Daha sonra arkadaşın harici diski vardı oraya Death Stranding'i atmıstım, dedim oradan oynayayım belki hard disk sorunu çözülür ama bu seferde hard disk oyundayken aniden 70 50 gelip düşmeye başladı. Bunun sorunu nedir, SSD alsam duzelir mi? Ya da sanal bellekten mi böyle oluyor tam olarak anlamadım WD hard disk varmış içinde.
 
Eğer RAM yetersizse ve disk belleği dosyası kullanıyorsanız bundan dolayı disk çok fazla kullanılıyor olabilir veya harddisk devri çok yavaştır yani hem sistemi hem de oyunu kaldırabilecek kadar hızlı değildir, yönerge verebilmemiz için laptop bilgilerini yollayın.
 
Hizmetlerden Windows Search'ı kapatır mısınız? Kesinlikle faydasını görürsünüz. SSD alırsanız sorununuz kökten çözülür sanırım. Sistem özelliklerini de belirtin de ona göre yorumlayalım.
 
Hizmetlerden Windows Search'ı kapatır mısınız? Kesinlikle faydasını görürsünüz. SSD alırsanız sorununuz kökten çözülür sanırım. Sistem özelliklerini de belirtin de ona göre yorumlayalım.
Windows Search kapasın sonra arama yapamasın. 😠
 
Hiç HDD'ye sahip bir laptop kullandınız mı? :D Search'ı kapatmak resmen çağ atlatıyor. Açılışı kapanışı, eli yüzü değişiyor sistemin :D Oyun oynarken arka planda index yapıyor belki. Verdiği bilgilerle bilemiyoruz. Kapatırsa faydasını görür. Tabii aramayı çok kullanan biriyse kapatmasın.
 
Bil markası Casper C900 8 GB RAM HDD 5400 GTX1050 i7 7700HQ var ama AC odssey RAM'i tam kullanmıyor sanal belleki o yuzden elemiştim aslında Windows Search dun ararken kapatmıstım gercekten bilgisayar hızlandı SysMain'i bile kapattım rahatladı ama hala oyundaki GPU kullanımı artmadı Shadow of warda mesela bir sıkıntı yok 60 FPS'de cayır cayır oynatıyor ama hala cozemedim he bir de sanal belleki kapatıp girince oyundan atıyor AC odsey onemli bir şey mi bilmiyorum.
 
Sanal belleği kapatmanızı önermem. Disk birleştirme işleminin de faydası olabilir. Eğer hiç yapmadıysanız MyDefrag programını indirerek disk birleştirmesi yapabilirsiniz. Baktınız olmuyor alın bir SSD, hem bilgisayar rahatlasın hem siz 😄
 
Hmm acaba harddiskin 50 MB ile read yapması normal mi arastırdıkça daha da sinirleniyorum 2 yıldır böyle bile olabilir o zamanlar eski oyunları oynadıgım için bir sıkıntı yoktu error scani yaptım ama yem yeşil olduğunu gördüm healthda da bir sıkıntı yok gibi ama harddisk asırı sesli calısıyor acaba diyorum ben içini temizletirmedim garantiye 3 kere falan gitti ekran yuzunden bakımını yapın falan diye de not dusmustum acaba bakımları mı yapılmadı aslında harddiske bir mübarek üfleme yöntemiyle butun sorunlar cozulur mu ya da 150 GB boş oldugu için mi bir de bu arada ara ara 250 fırlıyor sonra bam 50'lere bir daha dusuyor bence SSD almakla cozulcek bir sorun gibi de değil bu.
Su anda format attım read hızı normale dondu ve bazı servisleri kapadım artık bilgisayar daha hızlı calısıyor ama SSD'de alacağım su anda bilgisayarda oyun yok oldugu zaman cozulup cozulmediğini yazarım bir de link atmak serbeste neyi yaptığımın linkini de atmak isterim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı