Oyunlarda anakart reset atıyor

HighTechLowLife

Megapat
Oyun oynarken özellikle sistem zorlayan RDR 2 veya Total War gibi oyunlarda gün içinde 5 6 kere reset atma problemi yaşıyordum. Farklı iki ekran kartında aynı problemler oldu. PSU değiştirdim problemler devam etti. İşlemci değiştirmek çok daha pahalı olacağı için önce anakartı değiştireyim dedim ve sonunda B550 anakart aldım. Yaklaşık bir haftadır reset atma problemi görmedim ve ilginç bir şekilde fanlar sessiz çalışıyor ve sıcaklıklar bir tık daha az gibi. X570 varken özellikle CPU fanları çok hızlıydı. Ama öyle aşırı sıcaklık yaşamıyordum. X570 anakartı ilk kullandığım zamanlarda ( belki 8-9 ay) böyle problemler yaşadığımı hatırlamıyorum.

Konuyu açma sebebim şimdi bu anakarta durduk yere ne olmuş olabilir? Servise gönderirsem bir şey yok deyip gönderirler mi? OC yapmadım, bütün ayarlar stok haldeydi. Servis problemi bulabilir mi? Sonuçta yeni bir anakart.

Belki anakartın girişlerinde veya çıkışlarında sorun olmuş olabilir. Servise gönderin sorun bulamazlarsa yaparlar siz de B550'yi satarsınız.
Fan hızına gelince, overclock edebilirsiniz, eğer soğumadığını düşünüyorsanız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı