encopanco

Hectopat
Daha fazla  
  • GPU: MSI Gaming X RX 580 8 GB OC'suz
  • CPU: Ryzen 5 1600
  • Driver: 17.6.2 Crimson(En günceli)
  • Ekran: ASUS VG248QE 144Hz 1080P Dual Link DVI
  • MOBO: MSI B350 Tomahawk
  • PSU: FSP HD600 Hydro 600W 80+
  • RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR4-2400MHz
Evet başlıkta da bahsettiğim gibi oynadığım her oyunda(GTA 5, CS:GO, Witcher3, Doom, Dishonored2, Metro Redux, BioShock Infinite, Fallout4, Prey, KF2, RotTR) en yüksek anti aliasing ayarlarını kullansam dahi(8XMSAA, SSAA2X, 8XTXAA, TAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen nalet meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080P oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)
GTA 5'te aynen bu videodaki sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA 5'te ve geriye kalan bütün oyunlarda bu sorun var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

(Pencerenin altına dikkat edin.)

Deneyip sonuca varamadığım;

ReShade, SMAA injector kullandım.
HDMI, Display Port ile monitörü kullandım.(Aynı zamanda fraps gibi programlarla kayıt aldığımda sorun videolarda da vardı yani monitörün bir sıkıntısı olmadığına eminim desktopta falan böyle sorunlar yok.)
BIOS güncelledim.
VSR kullanıp çözünürlüğü 4K yaptım yine aynı sorunlar devam etti çok şaşırtıcı.
AMD Softwareden MSAA 8X yaptım.
Bütün driverları DDU ile silip güvenli modda yeniden kurdum.

Biraz yardım çok iyi olur sağ olun.

PUBG mobilde çok daha belli olduğu için koydum ve ben tekrar söylemek istiyorum: PUBG Mobile emulatör oynayan YouTuber'ları bir izleyin hocam. Hayır normal değil maalesef.
Buyurun mesela ersin yekin:

Oluyor mu yok olmuyor fakat bende ambarda çoğu yerde titreme, köşe tırtıklanması vb. Oluyor.

Hadi bu problemi geçtim saçlarda vb. Pixselleşmede mi normal hocam. Görüntünün bulanık ve çamur gibi olmasıda mı normal?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığın oyuna göre değişir bulanıklık. Mesela forza serisinde son oyunu önceki oyunlardan bir tık daha bulanık. Eee şimdi burada bizim yapabileceğimiz ne var? Hiçbir şey. Tamamen firma ile alakalı bir durum. Onun haricinde saç sakal konusunda Mk11 örneğini vermiştim. Dediğim gibi daha yüksek çözünürlük daha keskin görüntü demek. Ya buna takılmadan oyun oynayacaksınız ya da daha iyi bir donanım alıp yüksek ayarlarda, çözünürlükte oyun oynayacaksınız. Yani boşuna sorun var diye kafanızı takmayın buna.

Bu arada attığın videoyu da izledim senin yüklediğin videoyu da. Hiçbir sorun yok. Senin attığın videoda özellikle demir telleri göstermişsin. Ki teller çok ince olduğu için oyunlarda o şekilde tırtıklanmasını falan normal. Özellikle uzak mesafede. PC ye geçtiğimde tekrar bakarım. Hatta Valorant ile alakalı video çekip de atabilirim. Ama ancak yarına. O zamana kadar rahat olun ve oyunlarınızın tadını çıkarın.

Cevaplarınız için teşekkürler hocam.

Evde farklı cihazları olanlar ayarlardaki bu bölümden demo videoyu kontrol edebilir mi? Benim bilgisayarımda çok kötü görünürken laptopta pürüzsüz bir görüntü var.

Ben 2K'da kullanıyorum her şeyi aynı sorun var konuyla orantılı bütün her şey ve hiçbir şekilde geçmiyor 2K'lık 4K'lık olay değil yani

Bir de bu şekilde piksellenmeler oluyor yer yer.
İlk tik atılan yerdeki "AMD'nin anonim kullanım..." vs yazısında belli oluyor arka planına bakınca özellikle.

Dosya Ekleri

• aaaa.png
    606,6 KB · Görüntüleme: 91
Arkadaşlar bu sorun oyunlarla, antialiasingle, BIOS'la, 1080p ile, 2K ile, 4K ile, NVIDIA Denetim Masası ile vs alakası yok. İlk önce sorunu bilelimki çözümünü başka yerde aramayalım. Bu sorunun yıllardır takipçisiyim. Bu sorun tablette, cep telefonunda, bilgisayarda veya televizyonda maç izlerken, dizi izlerken, film izlerkende açık bir şekilde görülüyor. Ekransal bir problem olabilir. Elektriksel bir problem olabilir. Yenileme hızıyla alakalı bir problem olabilir. Elektroniksel bir arıza olabilir. Aklıma gelenler bunlar. Bazı objelerde diğer objelere göre daha çok belirgin olabiliyor. Oyunlarda metalik direkler, kabloları, metalik ızgaralar, futbol maçlarında saha içi çizgileri kale direği vs. bu sorunu bizlerden daha tecrübeliler diye Türkiye'de birçok donanım içerikleri yapan YouTuber'lere mail attım ama sadece 1 kişi cevap verdi geri kalanı cevap bile yazmadı. Kimse ilgilenmek istemiyor. Kulak bile asmıyorlar. Sebebine siz karar verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…