Oyunlarda CPU kullanımı nasıl olmalı?

O oyundan oyuna ve işlemciden işlemciye göre değişir. Mesela AC:Odyssey gibi işlemciye yüklenen bir oyun oynuyorsan %100 CPU kullanımı bile görebiliyorsun, daha dün kendim test ettim Ryzen 5 3600 işlemcim ile.
Ben oynarken genelde 50-60'da takılıyor sizde neden öyle acaba? 2k high ayarlarda 70 90 FPS'de oynuyorum.

Ben oynarken genelde 50-60'da takılıyor sizde neden öyle acaba? 2k high ayarlarda 70 90 FPS'de oynuyorum.
Bilmiyorum :D. Darboğaz olmuyor ama CPU kullanımı yükselebiliyor bi' anda, ben de anlayamadım.
Çözünürlük 1920x1080, detay ayarları her şey en yüksekte.

Ben ayarları ekran kartı ve işlemci kullanımının %90-100 arası olduğu duruma getirip kullanıyorum. Herhangi bir drop da yaşamadım şu ana kadar.
İşlemci kullanımınız çok ise ayarları artırın, bu ekran kartı kullanımınızı artırır. İsterseniz tersini de yapabilirsiniz.

İşlemci kullanımı her zaman düşük olmalı. Zaten bilgisayarın beyni olarak nitelendirilmesiyle basitçe açıklanabilir bu durum, beyninizi ne kadar çok meşgul ederseniz o kadar yorulursunuz. İşlemci kullanımı 100 olduğunda sistemin işleyişinde yahut o an oynadığınız oyunlarda sistemi sekteye uğratacaktır.

Ekran kartında ise durum tam tersi. Ekran kartlarının temel amacı ekrana olabilecek en akıcı şekilde görüntü verebilmek olduğu için içerisindeki işlemciyi %100 oranında kullanmalı ki o görüntü olabildiğince akıcı ve stabil olsun.

Kısacası en stabil tecrübe için işlemci kullanımı 100 olmamalı, ekran kartı kullanımı 100 olmalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı