Oyunlarda donma ve oyundan atma

İşletim sistemi
Windows 10

zafercoturoglu

Kilopat
Arkadaşlar merhaba yüksek kaliteli oyunlarda oyunun ya giriş ekranında ya da oyun başladıktan hemen 10 saniye içerisinden oyun donup, hata verip kapanıyor. Sistemimi Vatan Bilgisayar'a hangi parçada sıkıntı olduğunu öğrenmek için götürüm. Oradaki arkadaş dediğine göre parçalarda sıkıntı yokmuş bana dediğine göre benim oyunların yüklü olduğu SSD'leri başka bir sistemde denemiş ve orada da aynı hatayı vermiş, ben buna tam inanmadım çünkü oyunun bir tanesi Steam oyunu bunu yapması imkansız diğer oyunda ise güncelleme gelmiş onu da kurmamış bana da söylemişti. Dedikleri biraz çelişiyor. Büyük ihtimalle uğraşmak istemediği gibi geliyor.
Bu arada sistem zorlayan oyunlarda kasadan bir cızırtı sesi geliyor Vatan'dan önce bilgisayarcıya götürdüğümde oradakiler bunun ana karttan geldiğini söylemişlerdi ellerinde anakart olmadığı içinde denemediklerini söylemişlerdi. Vatan'daki arkadaş da ana kartı denemediğini onun yerine depolama aygıtlarını söküp başka bir sisteme taktığını söylemişti.
Size sorum bu sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı? Acaba eksik bir program mı yüklüyorum ya da olması gereken bir programı mı yüklemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin iyiymiş. Acaba sorun HDD ya da SSD'de olabilir mi? Belki bad sector vardır. Ya da oyunların dosyaları eksiktir ;) dosyaları doğrulamayı denedin mi?
Bir tane SAMSUNG 970 EVO M2 SSD var ve bir tanede SAMSUNG 860 EVO 500'er GB'lık SSD var onları yazmayı unutmuşum. Öyle bir şey olması için ikisininde bozuk olması lazım.
gereksik ihtimalleri düşünüp boşa kafa yormaya gerek yok.

^^
sorun çok yüksek ihtimal ile belleklerde, aldığınız belleklerin kaç volt çalıştığını üretici sayfasından veya belleklerin üzerinde ki etiketten kontol edin.
anakartlar bellek voltajlarını AUTO olarak bıraktığınız zaman bellekleri standart genel bir volt değeri ile çalıştırmakta.
lakin bazı belleklerin çalışma voltajları standardın biraz üzerinde olabiliyor, bu durumda anakartın belleklere verdiği voltaj düşük geldiği için kararsızlık ve neticesinde mavi ekran ile karşılaşıyorsunuz.
örneğin benim kullandığım bellekler fabrika çıkışı 1.65v ile çalışmakta, fakat ben bellek ayarlarında volt ayarında AUTO seçeneğini seçersem anakart belleklere 1.5v vermeye başlıyor ve mavi ekran hatası alıyorum.
elle manuel 1.65v seçip veya XMP bellek profilini seçtiğimde (sanırım XMP profili sadece intel anakartlarda var) bellek voltajını uygun olan 1.6v olarak ayarlıyor.
eğer anakart biosunda bellek profillerinde XMP seçeneğiniz yoksa belleğin standart voltajını öğrenip manuel olarak bu voltajı ayarlayın, sorun çözülecektir.
eğer bellek standart frekansından daha yüksek bir frkans seçiyorsanız standart voltajdan biraz daha yüksek bir voltaj değeri girerek belleğin stabil çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Bunu bir deneyeceğim kardeşim cızırtı bundan kaynaklanıyor olabilir mi ? Bir de ben ses için ekran kartını garantiye verip geri geldiğinde MSI'ın DRAGON CENTER uygulamasını kurup ekran kartını senaryolarından sessiz moda alınca oyunlarda sıkıntı olmamıştı sıkıntının bundan kaynaklandığını düşündüm ama gene aynı hatalar gelince ve senaryoda bu sefer işe yaramayınca bu durumla karşılaştım
gereksiz ihtimalleri düşünüp boşa kafa yormaya gerek yok.

^^
sorun çok yüksek ihtimal ile belleklerde, aldığınız belleklerin kaç volt çalıştığını üretici sayfasından veya belleklerin üzerinde ki etiketten kontol edin.
anakartlar bellek voltajlarını AUTO olarak bıraktığınız zaman bellekleri standart genel bir volt değeri ile çalıştırmakta.
lakin bazı belleklerin çalışma voltajları standardın biraz üzerinde olabiliyor, bu durumda anakartın belleklere verdiği voltaj düşük geldiği için kararsızlık ve neticesinde mavi ekran ile karşılaşıyorsunuz.
örneğin benim kullandığım bellekler fabrika çıkışı 1.65v ile çalışmakta, fakat ben bellek ayarlarında volt ayarında AUTO seçeneğini seçersem anakart belleklere 1.5v vermeye başlıyor ve mavi ekran hatası alıyorum.
elle manuel 1.65v seçip veya XMP bellek profilini seçtiğimde (sanırım XMP profili sadece intel anakartlarda var) bellek voltajını uygun olan 1.6v olarak ayarlıyor.
eğer anakart biosunda bellek profillerinde XMP seçeneğiniz yoksa belleğin standart voltajını öğrenip manuel olarak bu voltajı ayarlayın, sorun çözülecektir.
eğer bellek standart frekansından daha yüksek bir frkans seçiyorsanız standart voltajdan biraz daha yüksek bir voltaj değeri girerek belleğin stabil çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Dostum Ramlerin voltajı 1.35 ve BİOS ile uyumlu gözüküyor
Ekran kartından gelen cızıltı sesi Coil Whine olmasın?
yok kardeşim ekran kartını başka sisteme takınca orada ses gelmedi
Evet Beyler size son durumu bildiriyorum sıkıntı ekran kartında çıktı ve garantiye 2. sefer yolladım ve beni bugün vatan bilgisayar aracılığıyla aradılar ve dediler ki ekran kartında kullanıcı hatası vardır buda ekran kartının üstündeki vidaların sökülmesini gösterdiler ben böyle bir şey yapmadım zaten kartı yollarken Vatan Bilgisayar resimlerini çekmişti orada da bir sıkıntı gözükmüyor ve benden garanti parası istiyorlar büyük ihtimalle üstüne yatmaya çalışıyorlar. Aklınız var ise MSI adlı markadan ürün almayın garanti sunmuyorlar size ve ürünlerin kutularına boşuna garanti belgesi koyuyorlar size şimdi soruyorum ben ne yapacağım ? Bu konuda ali abi ve recep abiden yardım istiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı