gereksik ihtimalleri düşünüp boşa kafa yormaya gerek yok.
^^
sorun çok yüksek ihtimal ile belleklerde, aldığınız belleklerin kaç volt çalıştığını üretici sayfasından veya belleklerin üzerinde ki etiketten kontol edin.
anakartlar bellek voltajlarını AUTO olarak bıraktığınız zaman bellekleri standart genel bir volt değeri ile çalıştırmakta.
lakin bazı belleklerin çalışma voltajları standardın biraz üzerinde olabiliyor, bu durumda anakartın belleklere verdiği voltaj düşük geldiği için kararsızlık ve neticesinde mavi ekran ile karşılaşıyorsunuz.
örneğin benim kullandığım bellekler fabrika çıkışı 1.65v ile çalışmakta, fakat ben bellek ayarlarında volt ayarında AUTO seçeneğini seçersem anakart belleklere 1.5v vermeye başlıyor ve mavi ekran hatası alıyorum.
elle manuel 1.65v seçip veya XMP bellek profilini seçtiğimde (sanırım XMP profili sadece intel anakartlarda var) bellek voltajını uygun olan 1.6v olarak ayarlıyor.
eğer anakart biosunda bellek profillerinde XMP seçeneğiniz yoksa belleğin standart voltajını öğrenip manuel olarak bu voltajı ayarlayın, sorun çözülecektir.
eğer bellek standart frekansından daha yüksek bir frkans seçiyorsanız standart voltajdan biraz daha yüksek bir voltaj değeri girerek belleğin stabil çalışmasını sağlayabilirsiniz.