Oyunlarda CPU MHz'i Turbo'da 4.5 4.3'lerde olması gerekiyor ama bu değerlere çıkmadığı için ekran kartını besleyemiyor ve ekran kartı kullanımı sürekli düşüyor. %10 %30'lara hatta 0'a vs düşüyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Eskiden böyle değildi ama böyle olduğundan beri Valorant'ta 150 FPS almaya başladık ve Minecraft gibi oyunlarda da FPS bu şekilde olmaya başladı.
Not termal macun yenilerken çok ufak bir parça pin üzerine düştü ve alamadık oradan. Elimizden geldiğince çıkartmayı denedik ama pinlerin yamulmasından korktum açıkçası ve o şekilde taktık. Sorunsuz calısıyordu o yüzden bir şey demedik. Isınmada vs problemi de yok.
Düşük MHz sorunu bu düşen kurumuş termal macundan dolayı olabilir mi? Macun pin ucunda değil pinlerin arasında. Ve ufak bir şey.
Ekran görüntüsüne şimdi baktım. Isı yüksek değil ama işlemcinin turbosuz hızı 2.90 Ghz ve bu hızın da altında çalışıyor. Driverların hepsini eksiksiz yüklediniz mi?
Yok BIOS ile çözmedim aslında. Güç ayarları ile çözdüm işlemci maksimum %80 yazıyordu kendi kendine buradakilerin dediği gibi 100 yapınca düzeldi. BIOS da bunu yapmanın önemi nedir?
Yok BIOS ile çözmedim aslında. Güç ayarları ile çözdüm işlemci maksimum %80 yazıyordu kendi kendine buradakilerin dediği gibi 100 yapınca düzeldi. BIOS da bunu yapmanın önemi nedir?
selam hocam rahatsız ettim ama mesela bende bir bilgisayar daha var onda i5 4590 var 3.7 turbo hız olması lazım ama 3590 dan fazla çıkmıyor. %100 işlemci kullansa bile. Bunda bu sefer kontrol ettim güç planını ama bunda her şey normal. Biliyorum 0.2mhz için mi uğraşıyorsun diceksin ama ne olursa olsun ufak bile olsa oyunlarda yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sorun ne olabilir ?
selam hocam rahatsız ettim ama mesela bende bir bilgisayar daha var onda i5 4590 var 3.7 turbo hız olması lazım ama 3590 dan fazla çıkmıyor. %100 işlemci kullansa bile. Bunda bu sefer kontrol ettim güç planını ama bunda her şey normal. Biliyorum 0.2mhz için mi uğraşıyorsun diceksin ama ne olursa olsun ufak bile olsa oyunlarda yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sorun ne olabilir ?