Çözüldü Oyunlarda düşük CPU MHz değeri neden olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

uurcanfdn1

Kilopat
Oyunlarda CPU MHz'i Turbo'da 4.5 4.3'lerde olması gerekiyor ama bu değerlere çıkmadığı için ekran kartını besleyemiyor ve ekran kartı kullanımı sürekli düşüyor. %10 %30'lara hatta 0'a vs düşüyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Eskiden böyle değildi ama böyle olduğundan beri Valorant'ta 150 FPS almaya başladık ve Minecraft gibi oyunlarda da FPS bu şekilde olmaya başladı.
Not termal macun yenilerken çok ufak bir parça pin üzerine düştü ve alamadık oradan. Elimizden geldiğince çıkartmayı denedik ama pinlerin yamulmasından korktum açıkçası ve o şekilde taktık. Sorunsuz calısıyordu o yüzden bir şey demedik. Isınmada vs problemi de yok.

Düşük MHz sorunu bu düşen kurumuş termal macundan dolayı olabilir mi? Macun pin ucunda değil pinlerin arasında. Ve ufak bir şey.

Sistemim: i5 10400f
16gb ddr4 3800mhz
rx 580
550w psu

MC.png

Çözüm
Asus prime 490-V | Ayrıca stress testi yaptım CPU ya ve bilgisayar resmen deli gibi donmaya başladı. Ama asla asla MHZ değeri 2.5 i geçmedi.
İşlemcin stok hızına sabitlenmiş. Bios'ta Core Performance Boost ayarı var onu açman lazım.
Bios'a girince advanced menüsünden o ayarı açman lazım. İstiyorsan Bios'a girince foto at anlatayım.

Ekran görüntüsüne şimdi baktım. Isı yüksek değil ama işlemcinin turbosuz hızı 2.90 Ghz ve bu hızın da altında çalışıyor. Driverların hepsini eksiksiz yüklediniz mi?
Driverla alakası yok !

Disabled olan yeri enabled veya auto yap.
Alabilirsin.

Bu arada BIOS'ta XMP profilini seçtin değil mi?

Çözüldü olarak işaretlersen sevinirim :)

Yok BIOS ile çözmedim aslında. Güç ayarları ile çözdüm işlemci maksimum %80 yazıyordu kendi kendine buradakilerin dediği gibi 100 yapınca düzeldi. BIOS da bunu yapmanın önemi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok BIOS ile çözmedim aslında. Güç ayarları ile çözdüm işlemci maksimum %80 yazıyordu kendi kendine buradakilerin dediği gibi 100 yapınca düzeldi. BIOS da bunu yapmanın önemi nedir?
Hocam Ramleriniz 3800mhz ya bios'tan o ayarı açmazsanız düşük hızda çalışırlar. Görev yöneticisinden bellek kısmının fotosunu atabilir misiniz ?

Dosya Ekleri

• 1719933499957.png
    1719933499957.png
    28,9 KB · Görüntüleme: 30
Hocam Ramleriniz 3800mhz ya bios'tan o ayarı açmazsanız düşük hızda çalışırlar. Görev yöneticisinden bellek kısmının fotosunu atabilir misiniz ?
1719933705272.png

selam hocam rahatsız ettim ama mesela bende bir bilgisayar daha var onda i5 4590 var 3.7 turbo hız olması lazım ama 3590 dan fazla çıkmıyor. %100 işlemci kullansa bile. Bunda bu sefer kontrol ettim güç planını ama bunda her şey normal. Biliyorum 0.2mhz için mi uğraşıyorsun diceksin ama ne olursa olsun ufak bile olsa oyunlarda yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sorun ne olabilir ?

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2239604

selam hocam rahatsız ettim ama mesela bende bir bilgisayar daha var onda i5 4590 var 3.7 turbo hız olması lazım ama 3590 dan fazla çıkmıyor. %100 işlemci kullansa bile. Bunda bu sefer kontrol ettim güç planını ama bunda her şey normal. Biliyorum 0.2mhz için mi uğraşıyorsun diceksin ama ne olursa olsun ufak bile olsa oyunlarda yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Sorun ne olabilir ?
Kusura bakma şimdi gördüm. Çok iyi soğutulmadığı sürece turbo hızına sürekli koruyamaz işlemci gayet normal bir durum bahsettiğin.

Bu arada ram'lerin 3800 mhz yazmışsın fakat şu an 3007 mhz'de gözüküyor. Sanırım kendin elle ayarlamışsın ram'leri. Bios'tan XMP profilini seç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı