Oyunlarda FPS Düşmesi ve Takılma Sorunu

Makaleler
1
Yer
Ankara
Monitörü bir ay önce aldım. Kutusuyla gelen DP kablosunu PC`ye bağladım fakat bir aydır bitmeyen bir takılma kasma sorunu var. Oyun içinde 60 FPS altına düşünce takılma ve kasma başlıyor. Bu sorunun DP kablosundan kaynaklandığını düşünerek MediaMarkt üzerinden HDMI (HP HDMI 3m) aldım fakat sorun halen daha devam ediyor. FreeSync açık olarak oynuyorum kapatınca daha beter oluyor. Fakat aygıt yöneticisine girince monitörü Genel PNP Monitör olarak görüyor bunun sorunla ilgisi var mıdır? Bilen arkadaşlar cevap atabilirse sevinirim.

Monitör HZ oranı: 75

Garanti bitmeden önce bende göndermiştim acaba ekran kartı kaynaklı mı emin olamadım.
Yani dostum benim eski işlemci ve ramim de de yapıyordu şimdiki işlemci ve ramde de yapıyor. Artik sorun Cpu ve ram değil diye düşünüyorum. Anakart böyle bir şeye sebebiyet vermez diye biliyorum. Ben ekran kartından süpheleniyorum.

@LeFeyn Oyunları SSD'ye kurduğunuz zaman FPS düşüşü ile karşılaşıyor musunuz?
Evet maalesef ne yaptıysam bir türlü çözüm sağlayamadım. İşin tuhaf tarafı OCCT, HDD Tune, Memtest gibi programlarda herhangi bir sorun çıkmıyor. Değişken GPU kullanımı olan oyunlarda bir problem yok ancak örneğin GPU kullanımının sabit %99-98 olduğu oyunlarda anlık olarak %80'lere düşüyor o sırada takılma oluyor.

Bir çözüm bulabildiniz mi ?

DDU banada çare olmadı. Monitörüm 60Hz Philips ancak monitör kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…