Oyunlarda FPS düşmesi

Ahmet yazıcı

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 gb
SSD veya HDD modeli
Kioxia
Merhaba. Yeni bir sistem topladım her şey güzel FPS değerli falan olsun fakat Steam oyunlarında nedenini bilmediğim şekilde küçük FPS droplar yiyorum. FPS 240 iken 234'e düşüyor arada bir ve gözle ufak ufak donmaları gözüküyor.

Sürücüleri kendi sitelerinden güncelleyin düzelecektir. Eksik programlar olabilir Windows Update'i unutmayın. Bunları yaptıktan sonra sistemi ve oyunların ismini atın.

Hocam sistem oynadığınız oyunlar?
Hocam sorun discord üzerinden oluyor galiba discord biriyle konuşurken cs rocket leauge rainbow gibi oyunlarda alıyorum valorantta şu ana kadar karşılaşmadım sorunlarla

Sürücüleri kendi sitelerinden güncelleyin düzelecektir. Eksik programlar olabilir Windows Update'i unutmayın. Bunları yaptıktan sonra sistemi ve oyunların ismini atın.
Tamam deneyeceğim

1660 ti
13 10105 f
Asus anakart
16 gb ram
500 gb kioxia ssd

Discord açık değilkende oldu birkaç kez driver larda güncel bios güncel değil ondan olurmu bilmiyorum

Son düzenleme:
Hocam sorun Discord üzerinden oluyor galiba Discord biriyle konuşurken CS Rocket League Rainbow gibi oyunlarda alıyorum Valorant'ta şu ana kadar karşılaşmadım sorunlarla.

Tamam deneyeceğim.

1660 Ti.
13 10105 F
ASUS anakart.
16 GB RAM.
500 GB Kioxia SSD.

Discord açık değilkende oldu birkaç kez driverlarda güncel BIOS güncel değil ondan olur mu bilmiyorum.

Olur hocam bende de aynısı olmuştu BIOS güncellemesi çok kolay zaten onu yapın ki tüm donanımlarınız düzgün bir şekilde çalışsın.

Olur hocam bende de aynısı olmuştu BIOS güncellemesi çok kolay zaten onu yapın ki tüm donanımlarınız düzgün bir şekilde çalışsın.
Hocam yaptım onuda fakat artık monitör den ve discorddan şüpheleniyorum yani fps dropta denemez bu duruma çok küçük bir takılma ama beni çok rahatsız etti i3 10105 f gtx 1660 ti darboğaz mı yaptı bilmiyorum yada monitör yırtılmamı oluyor rainbowda gayet akıcı oynarken fps 120 den117 ye drop yiyor öyle 30 lara fln düşme olmuyor hala daha düzeltemedim @Sirri0101 @Ata Ömer

Masaüstünde mouse a sağ tıklayın açılan sayfada altta yenileme hızını kontrol edin. Monitörünüzün desteklediği hz ayarı seçin. Ardından geri gelip yine alt tarafta bulunan grafik ayarlarından GPU donanım hızlandırmayı açın ve yeniden başlatın sorun devam ederse, mouse a sağ tıklayın ve NVIDIA Denetim Masası'na girin sol tarafta bulunan G-Sync ayarına girin ve 3. maddedeki '' seçilen ekranı etkinleştiri '' seçin ve uygula deyin. Burada donma meydana gelebilir. Donma olursa ekranı kapatın ve yeniden o kutucuğu işaretleyin ve uygula deyin. PC yeniden açıp kapatın. Monitörünüz g-sync i desteklemiyor ve free-synce sa monitör ayarlarından free-sync açın . Yine sorun devam ederse lütfen yazın.

Masaüstünde mouse a sağ tıklayın açılan sayfada altta yenileme hızını kontrol edin. Monitörünüzün desteklediği hz ayarı seçin. Ardından geri gelip yine alt tarafta bulunan grafik ayarlarından GPU donanım hızlandırmayı açın ve yeniden başlatın sorun devam ederse, mouse a sağ tıklayın ve NVIDIA Denetim Masası'na girin sol tarafta bulunan G-Sync ayarına girin ve 3. maddedeki '' seçilen ekranı etkinleştiri '' seçin ve uygula deyin. Burada donma meydana gelebilir. Donma olursa ekranı kapatın ve yeniden o kutucuğu işaretleyin ve uygula deyin. PC yeniden açıp kapatın. Monitörünüz g-sync i desteklemiyor ve free-synce sa monitör ayarlarından free-sync açın . Yine sorun devam ederse lütfen yazın.
hocam gsync ayarı yok hdmi ile olduğundan herhalde gpu ayarıda açık girdim oyuna azalma var ama hala devam ediyor şuanlık bekliyorum

birde bu arada arkada discorddan biriyle konuşurken bu takılmalar artıyor

Son düzenleme:
Hocam G-Sync ayarı yok HDMI ile olduğundan herhalde GPU ayarıda açık girdim oyuna azalma var ama hala devam ediyor şu anlık bekliyorum.

Bir de bu arada arkada Discord'dan biriyle konuşurken bu takılmalar artıyor.

Hocam donma takılma sebepleri şu an için bunları yaptıysanız donanımsal olabilir. Bunu öğrenmek için;

1- RAM'ları çıkartın ve yeniden takın. Güncel anakarta sahipseniz XMP'yi kontrol edin. Kontrol ederken varsa XMP önce açmadan / sonra açarak kontrol edin. Darboğaz olabilir. Ayrıca Intel chipset driverin kurulu olduğuna Denetim Masası program ekle kaldırdan kontrol edin. Güncel değilse güncelleyin. Anakart CD içinde bulunan programlar genellikle eski sürücüler. Lütfen anakart sitesine giderek güncel driverları kurun.
2- sorun devam ederse işlemci üzerindeki termal macunu kontrol edin. Az miktarda sürülen termal macunlarda işlemci donma kasma takılma yapabilir.
3-sistemi yeni topladığınız için Microsoft vredist tool repair i Google'da aratarak açılan sayfada indirip onarım yapın.
4-eğer ekran kartınızın DisplayPort'u varsa lütfen monitör kutusu içinden çıkan display kablosunu takın.
5- sorunun devam etmesi durumunda internet bağlantısını kontrol edin.
6- bu öneriler çare olmazsa aldığınız yer ile iletişime geçin.

Hocam donma takılma sebepleri şu an için bunları yaptıysanız donanımsal olabilir. Bunu öğrenmek için;

1- RAM'ları çıkartın ve yeniden takın. Güncel anakarta sahipseniz XMP'yi kontrol edin. Kontrol ederken varsa XMP önce açmadan / sonra açarak kontrol edin. Darboğaz olabilir. Ayrıca Intel chipset driverin kurulu olduğuna Denetim Masası program ekle kaldırdan kontrol edin. Güncel değilse güncelleyin. Anakart CD içinde bulunan programlar genellikle eski sürücüler. Lütfen anakart sitesine giderek güncel driverları kurun.
2- sorun devam ederse işlemci üzerindeki termal macunu kontrol edin. Az miktarda sürülen termal macunlarda işlemci donma kasma takılma yapabilir.
3-sistemi yeni topladığınız için Microsoft vredist tool repair i Google'da aratarak açılan sayfada indirip onarım yapın.
4-eğer ekran kartınızın DisplayPort'u varsa lütfen monitör kutusu içinden çıkan display kablosunu takın.
5- sorunun devam etmesi durumunda internet bağlantısını kontrol edin.
6- bu öneriler çare olmazsa aldığınız yer ile iletişime geçin.
Tamamdır hocam deneyeceğim yardımlarınız için teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı